panowie jakieś pomysły ? problem znowu się pojawił , wszystko grało do tej pory dobrze , wsiadam w auto rano i nagle nie ma wstecznego .....ustawiając na luz dalej jest na biegu .... powrzucałem kilka razy biegi i znowu wchodziły jakoś dziwnie jak by nie w te miejsca , na 4 się zacięło znowu i nie szło wyrzucić .... odpaliłem i znowu biegi chodzą lekko , brak wstecznego i brak luzu popróbowałem ruszać to na 1 jakby się dusił nie chciał jechać , kolejne raczej normalnie chciał ruszać , na N tak jak na 1 dusi ale jakby na biegu , wyłączyłem zapłon , ryrałem każdy bieg wszystko niby jest , odpalam i to samo , znowu ryram i popuszczam sprzęgło żeby doszukać się " luzu " , po chwili trafiłem luz , wyłączyłem silnik ( na luzie ) na zgaszonym i wciśniętym sprzęgle wszystko jest i wsteczny też , odpalam i wrzucam R , jedzie ok , pojechałem na miasto ( mówię trudno zobaczymy co będzie ) polatałem i wszystko było ok , luźno biegi szły , bez chrympania , precyzyjnie ..... nie wiem co o może być .... i teraz po pół roku znowu się odezwało ....