Witam Panowie.
Mam Problem ... Kupiłem BMW e38 725 tds 97r i był błąd czujnika ABS ( prawy ) oczywiście paliły sie trakcja oraz ABS w konsoli. Czujnik ABS wymieniłem i jest tak... zapalam auto i jak przejadę kilka metrów w konsoli znów zapala sie ASC/ABS i tak za każdym razem... Gasze auto, odpalam robię kilka metrów i dalej to samo. Skrzynia też nie działała tak jak powinna czyli na D nie wbija od 2 wzwyż a manualne 2,3 i 4 chodzą oka dodam taką ciekawostkę że jak np ruszam z manualnych biegów i dolecę do 4ki i przełączę na D to już normalnie leci. Jak był wpięty czujnik ( jeszcze fabryczny chyba bo musiałem go wydłubać dosłownie! )to skrzynia na D chodziła nie do końca normalnie a mianowicie przeciągała na biegach ale one były . Czy może być tak że uszkodziłem " koronkę " w łożysku z której czyta czujnik i takie cyrki też będą sie dziać? Czy może wina leży po stronie sterownika? Na kompie mam błąd tego samego czujnika żadnych innych nie ma związanych ze skrzynią czy sterownikiem. Skrzynie mam GM tylko symbolu teraz nie pamiętam. Może ktoś miał taki przypadek?
Pozdrawiam
Michał.