a masz takie głośniejsze tyknięcie pod maską po przekręceniu kluczyka?
a masz takie głośniejsze tyknięcie pod maską po przekręceniu kluczyka?
Po pierwsze sprawdz bezpiecznik, po drugie dobrze naładuj akumulator. Kolego Marekbmw21 to że kontrolki gasną przy próbie uruchomienia auta to normalny objaw i jest tak w każdym samochodzie ponieważ jest obciążony.
Ostatnio edytowane przez Mikołaj ; 04-01-2014 o 19:27
(30A) bezpiecznik ewentualnie, czy na desce widnieje komunikat Engine failsafe prog ? lub coś co kolwiek ?1) immo ?
Ostatnio edytowane przez Mikołaj ; 04-01-2014 o 19:34
Najgorsze co może być to wystawiania diagnozy przez internet... osoba zwracająca się do nas z problemem (zakładamy nie doświadczona) ma inne podejście bardziej sceptyczne i liczy na to że ktoś kto ma pojęcie EW podpowie co może być ewentualną przyczyną takiego a nie innego zachowania auta....a osoba która chce pomóc (nie zawsze doświadczona czasem wróży z fusów... Kolego najpierw sprawdz wszytko co Jesteś w stanie sprawdzić z najbardziej banalnych rzeczy ;)! .Ja gdy zaczynałem swoją przygodę z E38 czyli w wieku 20 lat gdy trafiłem na to forum miałem problem ze skrzynią a konkretnie cały czas pokazywało D... głupi bezpiecznik selektora a niektórzy to już skrzynie mi kazali zamawiać na allegro haha.
Sprawdz przy okazji czy przekaznik daje oznaki życia (cyka), jeśli to nie pomoże to auto na N lawet podnosnik i trzeba obejrzeć rozrusznik. Chyba że masz możliwość podpięcia pod kompa czy wywali jakiś błąd