Niestety nie ma takiej opcji. Mi się spierdzielił subwoofer pod fotelem i jak go wyjąłem to puściłem ten kabelek wtedy. Rozbierania masz dużo niestety. Dobrze żebyś miał kawałek wiązki żeby to zrobić jak w ori.
taśma izolacyjna parciana do obwijania wiązki i lecisz;)
A nie trzeba ciagnac zadnych przewodow od panelu sterowania w drzwiach kierowcy przez sterownik drzwi do panelu klimatronika?
a nie potrzeba wymieniac panelu klimatronika?
na realoem są dwa, jeden właśnie do sterowania roletą...może być zonk
nr 64 11 6 981 405
Pisałem na stronie wcześniej, że trzeba wymienić panel klimy na kompatybilny z roletami.
tak wiem, dziękuję za pomoc Euro_tuned.
chciałem tylko dopytać kolegi Łysy106, ponieważ dokładał roletę tylną do swojego auta, a nie pisał nic o konieczności wymiany tego panelu.
a moze ktoś podpowiedzieć jak ten panel wyjąć w miarę bezkolizyjnie, żeby niczego nie połamać?
Ja wymieniałem panel kliamtronika bo i tak przerabiałem na polift ale masz rację panel nalezy wymienić na ten obsługujący roletę!
Zeby wyjąć panel musisz rozebrać troszke gratów.
1. Zdjąć listwy drewniane z konsoli ( tą środkową wystarczy ) bo panel jest przykręcony do deski a srubki są pod listwami.
2. Aby zdjąć tą listę środkową trzeba wyciągnąc od strony pasażera kratkę nawiewu ( śrubokręcikiem lekko podważ i wyciagnij do siebie. Zrób to delikatnie aby nie uszkodzić drewna. Środkowej kratki nie ruszaj.)
3. Z drugiej strony wygląda to troszkę gorzej:
Musisz podważyć osłonę (listwa nr 1 ze zdjęcia )kolumny kierowniczej -
Pod tą listwą są po obu stronach śrubki mocujące odpowiednio listwę lewą i lewą stronę listwy środkowej.
Jak je odkręcisz i zdemontujesz listwę środkową ( podważ delikatnie śrubokrętem owiniętym szmatką - listwa jest zamontowana na kołkach trzeba ją tylko wypiąć ) wszystko będziesz miał widoczne!
Ostatnio edytowane przez lysy106 ; 06-01-2014 o 11:37
Nie byłoby taniej i efektowniej przyciemnić szyby?? Tak patrzę, to niektórzy bardzo lubią swoje auta;p 1tyś zł to przy bardzo dobrych lotach i promocjach trzeba wyjąć... Wg mnie najtaniej byłoby kupić kompletne drzwi z tapicerkami i roletami tak aby były wszystkie pierdoły po czym zamienić zabawki ze swojego auta i sprzedać ciągle kompletne drzwi;)
jak chcesz to mam do sprzedania boczki tylnych drzwi pod rolety,kompletne z przyciskami.