Kurde !!! Dziś znów zaniemógł... a już się cieszyłem ...
Następy podejrzany: albo sterownik silnika, albo PM.
Kurde !!! Dziś znów zaniemógł... a już się cieszyłem ...
Następy podejrzany: albo sterownik silnika, albo PM.
Radość nie trwała długo... Jaro nie masz kogoś w okolicy co by mógł się tym zająć??? Całe auto rozbierzesz a i tak możesz do tego nie dojść...
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Mam znajomego, który prowadzi serwis BMW u mnie w Bełchatowie. Dziś jestem umówiony na wstawienie auta. Dam znać, jak zdiagnozuje.
Auto odebrane od speca. Diagnoza: uszkodzony sterownik świec żarowych. To on siał błędami i stąd były te komunikaty. Wymienione 6 szt. świec, ów sterownik i wszystko gra. Przy okazji zdjęcia kolektora usunięte klapki;
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
Riki, miałeś rację !!!
Jakub - ile był dał, żeby skorzystać z Twojej nadziei !
Chłopaki - jestem w czarnej du...ie !!!
Właśnie przyjechałem do Bukowiny na narty, zgasiłem auto, ale chciałem przeparkować i już nie uruchomiłem :-(
Znów te same komunikaty i nie mogę skasować błędów. W niedzielę wyjeżdżam i mam tylko nadzieję, że jakoś uruchomię auto ...
Tego się obawiałem.... w dieslach jestem słaby i niestety nie pomogę...może któryś z chłopaków podsunie jakieś pomysły...
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
Jaro no mogę Ci tylko współczuć i życzyć żebyś w końcu to ogarnął.....ale pewnie i tak narty będziesz miał zje.....ne przez to :-(
Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie Ślesin 2014.
Przykro mi , ale czułem ,że sterownik świec nic będzie miał z tym wspólnego. Ja bym na Twoim miejscu alternator sprawdził i jechał pokolei z wszystkim od akumulatora zaczynając. Może masz poprostu jakiś kabelek przecięty i zwarcie robi. Nie wiem zgaduje tylko. Jak wynajdziesz kogoś kto Ci pomoże to pisz co i jak bo ciekawy temat.