Witajcie w 2014 !
Czy ktoś z Kolegów mógłby się wypowiedzieć, co to za błąd wyskakuje ? Złapałem takiego zonka już drugi raz (co 2 tygodnie).
Po wykasowaniu błędu INPą wszystko OK.
Pzdr
Witajcie w 2014 !
Czy ktoś z Kolegów mógłby się wypowiedzieć, co to za błąd wyskakuje ? Złapałem takiego zonka już drugi raz (co 2 tygodnie).
Po wykasowaniu błędu INPą wszystko OK.
Pzdr
Sprawdź silnik bo tam jest pewnie problem.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
Mam uwalony sterownik świec żarowych, ale czy to może być przyczyną ?
Sterownik świec nie może tego powodować. A masz jakieś inne błędy?
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
Kurczę, jest tam kilka jakichś błędów, ale teraz Ci nie podam (zapomniałem notebooka do pracy). Sprawdzę wieczorem i dam znać...
Błąd komunikacji ze sterownikiem silnika.
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
OK. Jeszcze zajrzę wieczorem do skrzynki sterownika. Posprawdzam wtyczki i przekaźniki. Co do błędów odezwę się wieczorem. Dzięki Koledzy za zainteresowanie tematem.
Acha, jeszcze jedno. Ostatnio zuważyłem, że czasami po przyciśnięciu przycisku START nie uruchomi się silnik. Dopiero wciśnięcie drugi raz uruchamia silnik. Może to jakiś błąd właśnie w CAS'ie...
zacznij od sprawdzenia aku bo z tego co widze to masz kiepski stan aku..a jak wiadomo przy słabym aku elektronika świruje
Kurczę, ale aku był wymieniany na nowy w kwieniu zeszłego roku. Może alternator siada.
A napięcie 11,20V coś jednak za małe, wydaje mi się, że powinno być powyżej 14V.
Faktycznie przypomniałem sobie, że ostatnio, jak słuchałem muzyki w aucie, to po dosłownie 5 minutach wyskoczył komunikat, że bateria rozładowana...
Ostatnio edytowane przez jaro_alfa ; 03-01-2014 o 13:08
naładuj dobrze aku,wtedy zmierz jego napięcie podczas postoju oraz w chwili kiedy auto jest odpalone(ładowanie). Może coś pobiera prąd podczas postoju i rozładowuje akumulator lub są skoki napięcia z winy alternatora