Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Witam

airmax123
    Gość
    dawca318is racja, może znasz kogoś kto się zajmuję z kim można pojechać do Niemiec (albo inne warianty)?
    ratovnik mi ten się wydawał w porządku, ten napewno opuszcze :)
    Znałazłem jeszcze to http://otomoto.pl/bmw-750-zadbany-od...C31000580.html na pierwszy rzut oka OK, ale komora silnika jest wylizana jak u kota... i nie widze PDC (nie jestem pewen czy poradze sobie biez PDC) I tak mi się wydzje ze ma rzeczy nie instalowane fabryczne (TV)?

Początkujący Użytkownik Awatar dawca318is
    BMW
    e30 318is '90; e34 535i '90; F01 740d '10

Cytat Zamieszczone przez airmax123 Zobacz posta
    dawca318is racja, może znasz kogoś kto się zajmuję z kim można pojechać do Niemiec (albo inne warianty)?
    ratovnik mi ten się wydawał w porządku, ten napewno opuszcze :)
    Znałazłem jeszcze to http://otomoto.pl/bmw-750-zadbany-od...C31000580.html na pierwszy rzut oka OK, ale komora silnika jest wylizana jak u kota... i nie widze PDC (nie jestem pewen czy poradze sobie biez PDC) I tak mi się wydzje ze ma rzeczy nie instalowane fabryczne (TV)?
    Kolego . A powiedz tak szczerze - dlaczego szukasz v12 , zamiast v8 ?
    Z własnego rozeznania powiem Ci tak - najbardziej pancerną jednostka napędową jaka wyprodukował koncern bmw jest właśnie cztero litrowe v8 i wszystkie późniejsze jego odmiany . v12 nie dość że cięzkie to jest bardziej paliwożerne - że obsłudze (choćby wymiana swiec zapłonowych ) nie wspomnę - fakt , silnik serii m70 został stworzony z dwóch równie pancernych m20b25 - ale to jest konstrukcyjnie przestarzała jednostka napędowa - i mam nadzieje że nikt posiadający taki agregat pod maska sie nie obrazi - ale taka jest prawda

a jak nie możesz jeszce zasnąć z wrażenia to szukaj czegoś fajnego na
    www.mobile.de lub na
    www.autoscout24.de

i niech Cię nie wystrasza autentyczne przebiegi
    Ostatnio edytowane przez dawca318is ; 01-01-2014 o 23:27

airmax123
    Gość
    dawca318is
    v12 według mnie jest prawdziwym wolnossącym silnikiem. Wiem że jest zrobiony z dwóch. Ale w nim nie ma czemu się psuć (nie chodzi o osprzęcie). Wiadomo jak coś padnie w samym silniku to już po sprawie bo nikt z nim nie poradzi i chyba się nie opłaca.

v8 nie jest taki pancerny (przeczytałem angielskie, rosyjskie i ten forum):
    - są VANOS-y które dość często się psują
    - silnik jest "gorący", i dość łatwo jest jego przegrzać (z tego co piszą się nie nadaje do remontu i ludzie po prostu wymieniają go).

Druga opcja dla mnie to 730D, nie dlatego że będzie "tanio i miło" (już TDI mi nauczyło ;) ), a dlatego że ten silnik jest rozpowszechniony.

Przebiegów się nie boje, ja na to w ogóle nie patrze. Dla mnie ważniejszy jest stan auta :)
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 02-01-2014 o 10:39 Powód: Pisz po polsku

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    SZUKAM
    Sorry że zapytam ale co się psuje w Vanosie ? Z tego co wiem mogą one jedynie głośniej pracować i nic więcej im się nie stanie....

airmax123
    Gość
    - Zmniejszenie momentu orotowego, silnik "nie jedzie" do 3 tys obrotów;
    - Falujące obroty na zimnym silniku;
    - Większe zuzycie paliwa;
    - Czieżko się rozrkęcza silnik;
    - Pod czas przespieszenia silnik przestaje "czagnąć";
    - Głosna praca Vanos-a;
    - Gasnie na zimnym silniku.
    Source - http://www.remont-vanosa.ru/

P.S. Tłumaczenie może być nie do końca poprawne, nie jestem "native speaker" ;)
    Ostatnio edytowane przez airmax123 ; 02-01-2014 o 09:08

Uprawnienia umieszczania postów