Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 114

Wątek: znowu będzie nagonka na kierowców bmw

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Renault Safrane
    Cytat Zamieszczone przez vramzes Zobacz posta
    Ciekawe czy zostaną wyciagniete jakies konsekwencje od tego umyslowego inwalidy ktory kierowal radiowozem

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez Truth Zobacz posta
    Ciekawe czy zostaną wyciagniete jakies konsekwencje od tego umyslowego inwalidy ktory kierowal radiowozem
    Po h...j go gonili ,nie ma innych sposobów ?

Zaawansowany Użytkownik Awatar Ulv
    BMW
    ex E38 750i
    Podsumujmy: Upośledzeni najemnicy Lewiatana chcieli zatrzymać samochód "do kontroli" (czyli najpewniej bez powodu) i dlatego zamordowali człowieka.

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA

do usunięcia
    Ostatnio edytowane przez tequila1909 ; 15-02-2014 o 21:27
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Zaawansowany Użytkownik Awatar Markos
    BMW
    E38 + E34 = :)
    Cytat Zamieszczone przez Ulv Zobacz posta
    ... chcieli zatrzymać samochód "do kontroli" (czyli najpewniej bez powodu)...
    Powód jak zwykle jest tylko i wyłącznie jeden - BMW!!!

Zaawansowany Użytkownik Awatar Piter30
    BMW
    E38 740 95'
    Cytat Zamieszczone przez Truth Zobacz posta
    Jestem wiecej niz pewień,że nie.Poruszał sie pojazdem uprzywilejowanym. Wjechał na skrzyżowanie z podporządkowanej i zabił niewinnego człowieka.Nikogo zapewne nie bedzie interesować,że kierujący Oplem 60-cio latek mógł poprostu sygnału nie słyszeć.Po jaki gwint takich ludzi sie gania,przy okazji prowadzący taki radiowóz łamie wszelkie przepisy ruchu drogowego,narażając innych użytkowników na duże niebezpieczeństwo.Naprawde,ale coś z tym powinni zrobić.Wcale sie nie zdziwie,jak ''biegli'' orzekną w wyniku wyczerpującego śledztwa ze wina leży po stronie kierującego Oplem.konkluzja:Panowie sprzedajmy wszyscy szybko swoje auta,bo niebawem pewnie nie bedzie sie nimi można legalnie poruszać w PL.

BMW
    ex E38 750i
    Cytat Zamieszczone przez Piter30 Zobacz posta
    Po jaki gwint takich ludzi sie gania
    To jest problem. Jeśli wiadomo, że samochodem porusza się jakiś niebezpieczny kryminalista, to na takiego warto zorganizować obławę, wykorzystując kilka radiowozów i różne technologie, żeby go zatrzymać podczas jazdy lub wiedzieć, gdzie wysiadł z samochodu.

Problem w tym, że obecne przepisy nie tylko zapewniają bezkarność, ale nawet nakładają na policjantów obowiązek psychopatycznych zachowań, które można porównać do polowania na szczury z armatą.

Nie zatrzymał się do kontroli... "kontrole" polegające na zaczepianiu i nękaniu przypadkowych kierowców to czysty idiotyzm. Policja, skoro już istnieje, powinna reagować na konkretne zdarzenia drogowe, np. wypadki, za które obecnie odpowiedzialność sprawców jest śmieszna.

Cytat Zamieszczone przez Piter30 Zobacz posta
    niebawem pewnie nie bedzie sie nimi można legalnie poruszać w PL
    Niebawem wmontują nam wszystkim urządzenia odcinające dopływ paliwa na żądanie byle półmózga w mundurze lub każdego, komu uda się uzyskać nieautoryzowany dostęp do systemu, który będzie tym zarządzał. Do tego, ponieważ dopuszczone do stosowania urządzenia będzie produkować najpewniej jedna firma kolegi jakiegoś polityka, to możemy się spodziewać awarii w losowych momentach i przy każdych trudniejszych warunkach atmosferycznych.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i

Cytat Zamieszczone przez Ulv Zobacz posta
    Podsumujmy: Upośledzeni najemnicy Lewiatana chcieli zatrzymać samochód "do kontroli" (czyli najpewniej bez powodu) i dlatego zamordowali człowieka.
    Po czesci moze i tak, ale nie do konca- jasne, mogli nie gonic i odpuscic byloby pieknie bo by sie nic nie stalo. Jakby gosc jeden z drugim wiedzial ze bedzie mial wypadek to by w ten dzien do auta nie wsiadal, z drugiej strony po to sa sygnaly dzwiekowe i optyczne aby je ZAUWAZYC i respektowac- sam czesto jestem swiadkiem jak zadufani w sobie lub slepi i glusi (nie wiem jakim cudem przeszli badania lekraskie) idioci klasycznie utrudniaja ruch pojazdom uprzywilejowanym i to nie takiemu co gdzies z boku wyskoczyl i widoczny byl moze 0,5s tylko nawet jadacym dobre 30s za nim na sygnalach o pelnej mocy!
    Moim zdaniem wina nie lezy tylko po stronie policji

Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

BMW
    ex E38 750i
    Po pierwsze: im więcej przejazdów pojazdów uprzywilejowanych na sygnale, tym więcej niebezpiecznych sytuacji (np. zawinionych przez idiotów, którzy utrudniają przejazd pojazdom uprzywilejowanym - tacy zawsze byli i zawsze będą), więc przepisy i praktyki działania służb nie powinny sztucznie zwiększać ilości takich sytuacji.

Gdyby policjanci nie kontrolowali przypadkowych samochodów, to nie byłoby ryzyka, że przypadkowo trafią na kogoś, kto będzie miał powód do ucieczki przed taką kontrolą i trzeba będzie go dogonić, żeby sprawdzić, jaki to był powód.

Po drugie: trzeba odróżnić przejazd ambulansu od pościgu. Ambulans jedzie z punktu A do punktu B i jego trasa może być zaplanowana optymalnie w taki sposób, aby zminimalizować ryzyko. W przypadku pościgu to ścigany "wybiera" trasę.

Zaawansowany Użytkownik Awatar chytrusek
    BMW
    e38 740 M62B44
    Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    ... z drugiej strony po to sa sygnaly dzwiekowe i optyczne aby je ZAUWAZYC i respektowac...

A ja miałem stłuczkę właśnie przez te nieszczęsne sygnały dźwiękowe. Tuż po ruszeniu ze skrzyżowania na zielonym, pani kierująca VW Polo przede mną gwałtownie zahamowała przed moim Sprinterem. Oczywiście będąc w odległości dwóch metrów od jej tylnej klapy i mając sprawny ABS, nie miałem szans się zatrzymać i przerzuciłem kobitkę przez skrzyżowanie. Okazało się, że przyczyną jej manewru było to, że usłyszała karetkę, która tak naprawdę znajdowała się pół kilometra dalej i nawet nie jechała w naszym kierunku. Oczywiście winnym zdarzenia byłem ja, jako, że nie zachowałem bezpiecznego odstępu (tuż po ruszeniu ze skrzyżowania ! )