Wiec tak :

-Micha zrzucona sruby sprawdzone ale widac ze ktos juz tam by³ przedemn± i najpewniej
"po przygodach" bo po zdjeciu i umyciu miski jest w 2 miejscach slad gwintu odbitego
na aluminium ... czyli najpewniej juz cos sie odkreci³o wczesniej ale zosta³o poskrecane
sruby s± poprzykrecane wiec luzik ;)

(jakby ktos chcia³ to mam oryginaln± uszczelke kupion± w ASO za 77z³ oddam za 60z³ bo
sie okaza³o ze nie mia³em tej korkowej tylko aluminiow± za³o¿on± a ze nie by³o
zadnych sladów uszkodzen to zalozona zosta³a ta stara uszczelka)

-¦wieczki temat dosc ciezki zw³aszcza ze sekwencje mam tak za³ozona ze reduktory s±
na wysokosci dekli .... i trzeba by³o sie przedzierac miedzy rurkami wê¿ykami itd itp
ale uda³o sie je wymienic ... na moje oko swiece pamietaj± jeszcze dziadka hitlera ale
cóz czasem tak jest ze poprzedni wlasciciel by tylko jezdzi³ ale o wymianie elementów
eksploatacyjnych to do czasu az cos nie kleknie to nie chce s³yszec

-Uszczelki dekli owszem kupi³em ale chyba jak narazie nie potrzebnie w sumie tylko 2
swiece by³y jakby lekko naoliwione ale tylko na styku swieca-podk³adka w gniezdzie
jak i pod deklami sucho ...

Po wymianie swiec praca silnika sie troche unormowa³a ale wciaz jeszcze nie jest to co
wczesniej st±d moje pytanie co jeszcze moze byc przyczyn± dziwnej pracy silnika +
czasem chwilowych delikatnych szarpniec przy przyspieszaniu w okolicach 2-3tys obrotów ??

Aha i Dzieki Wielkie dla Micha ... za klucz do swieczek bo okaza³o sie ze w schowku mam
klucz ale do grubych swiec tak na oko raczej do M30 i zonk :hah:

Pozdrawiam