Strona 20 z 23 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 222

Wątek: Skuter na dojazdy do pracy...

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    Chcesz to przyjedź i zobacz czy nie szybkie, Osobiście szkoda mi oszołomków pakujących takie kwoty w szalet na kołach.
    Biorąc pod uwagę cene nowego E32 i koszty jakie poniosłem to niewielka część, A biorąc pod uwagę jakiś skuter który nowy załóżmy kosztuje 10 i pakowanie czasem ponad wartość kasy w jakiś śmieszny tuning to już jest smutne.
    Bo wezmę trochę bardziej wyżyłowaną 125 za powiedzmy 3tyś i biorę taki skuter jak chce może na małym dystansie nie ale z prędkosci tak skuter przerobiony z seryjnej 50 nie ma szans pojechać więcej niż 140.
    E32 to E32 takie porównania są nie namiejscu,
    To nie moja kasa niech każdy robi co chce ale taka kasa w skuter to tak samo kasa jak w nexie w którą poszło 50 czy ileś tyś a była żałosna. Wolno tym ludziom ich pieniadze ich sprawa ale raczej patrzy sie na takich delikwentów z góry.
    Ostatnio edytowane przez ManiacDrifting ; 06-01-2014 o 20:06

Doświadczony Użytkownik Awatar Martynka
    BMW
    735 iL

Ja pakuje 10 tysi w 50 tkę Ty uważasz że e32 735 jest szybkie. Jak widać każdy z Nas jest odrobinę szalony na swój niepowtarzalny sposób. Szanujmy się więc wzajemnie i darujmy sobie osobiste wycieczki.
    Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d :)
    Cytat Zamieszczone przez Martynka Zobacz posta
    Ja już mam jedną 50 w którą wpakowałem 10 tysi i nie żałuję. Jest zbudowana przeze mnie i nie żałuję tej kasy. Vespa będzie kolejnym projektem.

BTW czy nie jeździsz może E32 w który z zakupem wsadziłeś paręnaście tysięcy ?? Przecież to nienormalne, dalej masz stare, ciężkie wozidło, za tą cenę mógłbyś mieć normalne szybkie auto :P

To wyjaśniłeś kolegę :D x100000000 :D

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    Moje M30 jest podrasowane :) Ale to nie o to też chodzi bo M30 trzymająca seryjne parametry jest dla mnie mocna i szybka. Wiele E32 jest zamulonych lub z silnikiem w kiepskim stanie stąd może być pogląd że to nie jest szybkie.
    Custom jest fajny lubie się pobawić ale a bardziej budżetowym profilu i ja akurat aż takich kwot bym nie inwerstował w części bo mam świadomość jaki jest koszt produkcji a za jakie kwoty są sprzedawane i to mnie odpycha. Tam 1-2 tyś to maks w jakieś rasowanie : P

To moja Yamaha Mint 88' jak wyglądałą seryjnie nie mam ale można znaleźć w necie.
    Fajna sprawa i satysfakcja Zmiana zawieszenia na hydraulicznie zmiana hamulca na tarczowy brembo, zmiana kół z 8' na 10 i 12' lampa halogenowa customowy błotnik, wydech własnej roboty i oczywiście silnik z 50 na 125 poczym zmiana poj na 150 Co rusz to coś zmieniałem i dokłądałem miałem nawet wkładać kompressor który zresztą mam od peugeota satelisa ale nie było gdzie upchnać w ten mały skuter.
    Zdjęcia i filmiki nie linkowane żeby nie śmiecić kto chce niech zajrzy :)
    https://lh5.googleusercontent.com/-U...2/STA60613.JPG
    https://lh5.googleusercontent.com/-n...2/STA60612.JPG

Tusz po odpaleniu http://www.youtube.com/watch?v=FTQF6ykAzww i w trakcie eksploatacji http://www.youtube.com/watch?v=qtWWRFFlwtk
    Ostatnio edytowane przez ManiacDrifting ; 06-01-2014 o 20:30

BMW
    735 iL
    No widzisz, każdy ma jakąś pasję, ja ładowałem 5 cyferek w 50tke i jeździ teraz tak: http://www.youtube.com/watch?v=NTEQ4VRs7vs po sezonie będę ładował kasę w kolejną bo lubię wycisnąć z nich co się da i mam gdzieś że ze 150 wycisnął bym więcej, tworzę to jako sztukę samą w sobie a nie na wyścigi. Moja kasa, mój wybór, nie robię tego dla innych tylko dla siebie, nie musisz popierać, nie musisz rozumieć, masz prawo krytykować, nie powinieneś wytykać. A stara Vespa jest tak samo klasyczna jak E32, które nigdy nie będzie szybkie skoro idąc za Twoim tokiem rozumowania można za tą kasę kupić coś co ma większą pojemność, większą moc, co będzie bardziej sportowe... tylko po co ??
    Dla mnie koniec tematu.

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Panowie temat zbacza z kursu... Nie piszemy kto ile i za ile zrobił i ile to ciśnie ;). Ja już swojego zakupiłem , doprowadziłem do takiego stanu jak chciałem i czeka na zarejestrowanie i wiosnę (foto już niedługo ;). Harry mi Vespa tez nie podchodzi, dla żonki owszem ;). Kymco z linku ok ale troche jak już pisali plastikowe, dla 14 latka...

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

BMW
    735 iL
    To przecie napisałem, że koniec tematu :P właśnie negocjuję dla Harrego ładne MBK ale jeszcze o tym nie wie.

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Negocjuj negocjuj a na wiosnę spocik po środku drogi ;)

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar harry22
    BMW
    Lexus LS460 , EX E65 730d ,EX E38 728iA

Vip Vip Awatar Ronin
    BMW
    E38 730d E61 525d
    Kumpel ma elyseo, to chyba starszy model tego. Generalnie skuter jest niezniszczalny (przynajmniej jego sztuka)