Fajnie, że doprowadzasz do porządku M70. Na pewno postaramy się odpowiedzieć na wszystkie nurtujące Cię pytania.

Pytanie czy masz pewność, że uszczelki kolektorów były szczelne przed tą robotą? Mam na myśli to, czy silnik pracował równo w każdych warunkach przy każdej temperaturze. Może się zdarzyć, że jak zdejmiesz kolektory to po złożeniu na starych uszczelkach może być jakaś nieszczelność. Tak więc uszczelnij porządnie to przed złożeniem. Wiem, że większość to uszczelnia na starych uszczelkach - ja co prawda kupiłem 4 nowe uszczelki w ASO, ale jestem raczej wyjątkiem.
Przy okazji jak kolektory masz na wierzchu, proponuję oczyścić wtryskiwacze, wymienić 24 o-ringi uszczelniające. Warto też zdjąć dekle zaworowe i sprawdzić stan dokręcenia śrub magistrali olejowych. Gdzieś czytałem, że lubią się odkręcać, chociaż u mnie to się nie potwierdziło i wszystko było OK. Złożenie wszystkiego na nowej odmie to już formalność.

Tu masz link do tego co ja robiłem

http://www.klinika-bmw.pl/feat/kolek...kie-e32-750il/

Oprócz tego wymiana świec, kopułek i palców rozdzielacza (koszt niezbyt wielki) + sprawdzenie i ewentualna wymiana przewodów zapłonowych.

Pomysł ze zrobieniem alternatora kiedy wszystko masz rozebrane nie jest głupi.