Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 11

W±tek: Nie chodzi na benzynie e32

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Matis192
    Go¶æ

Nie chodzi na benzynie e32

Witam miam problem z moja e32 dzisiaj wymienia³em moja 2 pompe od paliwa I dupa paliwo pompuje a nie odpala przedtem by³o idealnie na gazie te¿ ju¿ chodzi bardzo ³±dnie po wymianie parownika co to mo¿e byæ zapieczone wtryski ? jak dostaje paliwo a nie odpala

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar ManiacDrifting
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    E32 735iAL...
    Sk±d
    Bikini Dolne
    trzeba by sprawdziæ listwê jej ci¶nienie i rozpylanie wtrysków jak samochód d³ugo nie chodzi³ na benie to wszystkie wtryski mog³y siê zapiec na amen. A mo¿e jest ok a jeszcze problem tkwi w dolocie lub uszkdozonej przep³ywce.

Matis192
    Go¶æ
    Odpina³em przep³ywkê dalej nic

Damian Vip Awatar vramzes
    Do³±czy³
    Jul 2012
    BMW
    EX : E36 320 , e32 730 iA , e38 730i manual, e32 730 Shadow Line, e46 320 individual , e53 3.0i
    Sk±d
    BRALIN
    mam druga przep³ywke,jak co¶ to wpadaj

Vip Vip Awatar jarek88
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Sk±d
    Tomaszów Mazowiecki
    Blog
    20
    a na gazie odpala ??

Matis192
    Go¶æ
    Na gazie mi zrobili normalnie chodzi odpala cacy a na benzynie dupa plada

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2013
    BMW
    e32 730i
    Sk±d
    Warszowice

Z góry przepraszam za odgrzewanie kotleta , ale zapieczone wtryski (1 rok na samym gazie) mog± po przesterowaniu patentem z elektrody tak dolewaæ silnik ¿e kopci niemi³osiernie na czarno? , dodam ¿e z odpiêtym przep³ywomierzem po adaptacji da siê jako¶ jechaæ i wchodzi na obroty , na zapiêtym przep³ywomierzu zwyk³ym (zdobyczny bez strza³owy) i wyrzuconym mikserze (ori dolot) beta trzyma oko³o 500obr i ga¶nie , niema w ogóle mocy?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Nowiq
    Do³±czy³
    May 2012
    BMW
    e32
    Sk±d
    Hajnówka
    Sprawd¼ jakie temperatury pokazuj± czujniki.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2012
    BMW
    F01 750d RWD
    Sk±d
    ...
    kolego remus42 a co to by³ za patent? nie uszkodzi³e¶ nim wtrysków? byæ mo¿e po zastosowaniu patentu pracuj± ale nie rozpylaj± jak powinny lub lej± i przeciekaj±. sprawdza³e¶ listwê wyjêta poza kolektor ss±cy? je¶li nie to wyjmij i przyjrzyj siê jak rozpyla podczas krêcenia rozrusznikiem. do sprawdzenia masz jeszcze czujnik temperatury jak kolega wy¿ej napisa³ i sondê oraz przep³ywomierz (na co w zasadzie obstawia³ bym najbardziej)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2013
    BMW
    e32 730i
    Sk±d
    Warszowice
    Po remoncie i posk³adaniu auta (wyrzucenie ca³kowite gazu) bêdê siê dalej tym zajmowa³, przep³ywomierz mam ca³kowicie sprawny , sonda lambda nowa , zosta³o mi wymieniæ dla pewno¶ci pompê paliwa , bo nie ¶wieci jeszcze rezerwa a auto ju¿ nie chcia³o odpalaæ ani jechaæ . Niestety wy¿ej nie dopisa³em ¿e jak za³o¿y³em oryginalny dolot to nie uda³o mi siê auto adaptacji zrobiæ , wiec raczej nie mia³o to prawa dzia³aæ. O który czujnik wam chodzi ? 2 sprawa , jaka tam jest pompa , bo widzia³em 2 rodzaje , 1 z du¿a obudow± i regulatorem na wyj¶ciu, a 2 normalna ³ysa. Do tego dojd± nowe ¶wiece NGK , kable boscha przejecha³y z 8k km , kopu³ka i palec nowe , zrobie jeszcze regulacjê luzu zaworowego.
    Patent by³ ten z elektrody , z tym ¿e od pocz±tku to nie dzia³a³o , a mia³em 2 p³ytki od go¶cia 2 przep³ywomierze 100% sprawne , wiêc da³em sobie z tym spokój.

Podobne w±tki

1. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 13-07-2012, 11:31
  2. Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 16-06-2010, 16:35
  3. [mechanika] Nie krêci na benzynie powy¿ej 3ty¶
    Przez malet7 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 10-06-2010, 19:41
  4. nie chodzi na benzynie pomocy
    Przez radzik w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 5