Witam
Mam problem z abs swieci mi sie kontrolka bylem na komputerze i nic nie wyswietla żadnego błedu,moze ktos zaradzi cos :)
Witam
Mam problem z abs swieci mi sie kontrolka bylem na komputerze i nic nie wyswietla żadnego błedu,moze ktos zaradzi cos :)
Tylko kontrolka się świeci?
A ekonomizer działa prawidłowo?
Jak nie to masz czujnik ABS-u do wymiany
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Jak się świeci kontrolka i nie ma błędów to jedź na inny komputer.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
byłem na innym komputerze i nic nie pokazuje tylko błąd chłodzenia wentylatora
A komunikacja z abs jest?
Albert Einstein
Komunikacja to chyba jak podlaczysz inpa I wciskasz zeby pokazał czujniki w kołach? Może?
Ja sie podpinam bo w Sylwestra odebrałem auto od Lakiernika I autem zrobiłem 200 kilometrów. Wszystko cacy. Zajebiście jeździ i wygląda teraz moj furak.
Problem z abs wyskoczył po przejechaniu sie wczoraj na zakupy. Gdy wróciłem do auta i przejechalemmpare me4row kontrolka DSC i ABS sie zaswiecily na żółto.
Po wyłączeniu silnika na kilka minut błąd z deski zniknął ale pojawił sie po kolejnym odpaleniu silnika 30 minut później.
Dziś podłączyłem INPA i wszedlem w modul ABS, ASC... sprawdziłem czujniki w kołach jadąc do przodu i do tyłu i INPA pokazuje ze są sprawne. Tak samo OK jest z czujnikiem od Hamowania na załączonym zdjęciu, w stanie spoczynku pokazuje 0.3 ~ 0.4V a gdy wcisne hamulec to pokazuje 12+V.
Próba wykasowania błędu kończy sie powrotem błędu po ponownym włączeniu zapłonu.
Prosze zerknjcie na blad ze zrzutu ekranu i powiedzcie prosze co mu dolega...
Toyota Prius 2014 1.8 CVT Hybrid.
E38 740i V8 ma nowego Pana.
Ten błąd mówi o zasilaniu przekaźnika zaworów w pompie.
Jest kilka możliwości.
Brak masy na sterowniku lub zasilania.
Ewentualnie uszkodzony sterownik.
Albert Einstein
Moze byc tak ze podczas ulewy deszcz gdzies sie dostał i taki bkad wyskoczył?
Gdzieś wyczytałem ze jeśli pijawia sie błąd 14 to trzeba sprawdzic bezpieczniki 17 i 33 wiec jutro zerkne.
Jak usunąć te usterke z brakiem masy lub zasilania jezeli sie okaze ze bepieczniki 17 i 33 sa ok?
Toyota Prius 2014 1.8 CVT Hybrid.
E38 740i V8 ma nowego Pana.