Usterka usunięta. Dwa przekaźniki pod maską po prawej stronie byly wilgotne te od abs. Zamienilem je stronami I abs oraz dsc działa.
Zamówie przekaźniki nowe bo te to mają strasznie zasniedziale styki. Oczyscilem ale ten zielony syf jeszcze został.
Usterka usunięta. Dwa przekaźniki pod maską po prawej stronie byly wilgotne te od abs. Zamienilem je stronami I abs oraz dsc działa.
Zamówie przekaźniki nowe bo te to mają strasznie zasniedziale styki. Oczyscilem ale ten zielony syf jeszcze został.
Toyota Prius 2014 1.8 CVT Hybrid.
E38 740i V8 ma nowego Pana.
Mówisz o tym dwóch zielonych przekaznikach po prawej stronie od skrzyneczki z bezpiecznikami? Bo mam ten sam problem
Dasz rade pstryknąć fotkę, które to bezpieczniki?
Bo też mam problem
ABS, DSC i Hamulce kontrolka się zapala po jakimś czasie jazdy.
dołączam sie do kolegi wyżej
To są przekaźniki.
Tzn dla lhd powinieneś miec je po drugiej stronie auta bo dla rhd sa po prawej.
To sa te przekaźniki
![]()
Ostatnio edytowane przez mcdziubek ; 06-01-2014 o 20:13
No I dzisiaj niestety ale pojawił sie znowu błąd. Tzn gdy stalem z autem zapalonym na postoju nagle zaczął drzec pedal hamulca I buczenie z pod maski. Zajrzałem I okazało sie ze to buczy pompa hamulca. Wyjalem przekaźniki zamieniłem miejscami i buczenie ustało.
Błędy ktore teraz pokazuje to blad
14 valve relay error
ale pojawil sie nowy błąd:
15 Pressure Sensor/Pump Error 15 czujnik ciśnienia / Pompa błąd.
Gdy zamienilem miejscami przekaźniki blad 14 zniknął ale pozostal błąd 15.
Gdy inpa wykasuje blad to znika na zegarach ostrzeżenie ale wystarczy ze przejade 5 metrów do przodu błąd 15 powraca.
Jakieś pomysły? Jakie kroki mam zrobić teraz?
Dobra. Wszystko juz działa. Przekaźniki o których wczesniej wspominałem wyzionely ducha. Dziś z ASO odebralem dwa nowiutkie przekazniki. Koszt to około 150pln z VAT.
W momencie gdy włożyłem nowe przekaźniki to po podłączeniu inpa nagle zaczęło słychać klekotanie w abs dsc. Za chwile ustalo I po wykasowaniu błędów I jeździe próbnej błędy nie powróciły. Wszystko juz jest ok. Wszystko działa.