trochę przesadził z tymi 200 koniami :)
miałem taki silnik w e36 touring chip wsadzony od Bagora(gościu obcykany i polecany) z bmw-diesel.pl w trójce dawał rade i naprawdę ludzie byli w szoku ze tds tak jeździ przy czym z silnikiem i pompa nic się nie działo tfu przepraszam uszczelniałem ją wiec warto się jej przyjrzeć szczególnie jak jest zimna,druga sprawa wiadomo odpalanie na ciepłym silniku jak długo kreci to niedobrze przeważnie pada nastawnik chociaż właściciel informuje ze go wymienił. Co do spalania to w 3er o wadze 1500kg(waga z dowodu) paliła pomiędzy 7-8 litrów (skrzynia manual), a co do 200 koni to można poczytać o tdserek-u i jego budowie najmocniejszego tds w polsce dowiesz się ze 200 koni nie jest tak łatwo osiągnąć sam chip i turbo nie wypluło mu 200 koni, ale wszystko jest w necie warto poczytać.
Ogólnie w 3-ójce przyjemnie mi się jeździło, ale zamiast już tds wolał bym 2.8 w 7er spalą chyba podobnie(niech sie wypowie ktoś kto ma tds w 7er) chyba że masz dojście do gnojówki po niższej cenie :).
ps. ktoś kiedyś poruszał na forum temat silnika na miasto i jeśli chodziło o jazdę tylko po mieście to tds-ik był polecany do "lansowania" się po ulicach :). pozdro

Odpowiedz z cytatem