Witam. Zwracam się z prośbą o ocenę tego egzemplarza. Pozdrawiam
http://tablica.pl/oferta/bmw-e38-725...tml#c9a9b05db1
Witam. Zwracam się z prośbą o ocenę tego egzemplarza. Pozdrawiam
http://tablica.pl/oferta/bmw-e38-725...tml#c9a9b05db1
Hmmm
Auto po chipie - kwestia jak zrobione i przez kogo, czy Pan Tadzio z budki garażu czy ktoś kto ogarnia temat i jak znosi to skrzynia i silnik
cholera ja się też starzeje i ślepnę? - tam jest granatowe wnętrze i skóry? czy od słońca tak światło pada i taki efekt?
Jak granat to ciekawie może wyglądać
Sprawdzić,zmierzyć,zważyć i kupować, nie żałować, jak wszystko śmiga i jak jesteś amatorem kopciucha oczywiście
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
trochę przesadził z tymi 200 koniami :)
miałem taki silnik w e36 touring chip wsadzony od Bagora(gościu obcykany i polecany) z bmw-diesel.pl w trójce dawał rade i naprawdę ludzie byli w szoku ze tds tak jeździ przy czym z silnikiem i pompa nic się nie działo tfu przepraszam uszczelniałem ją wiec warto się jej przyjrzeć szczególnie jak jest zimna,druga sprawa wiadomo odpalanie na ciepłym silniku jak długo kreci to niedobrze przeważnie pada nastawnik chociaż właściciel informuje ze go wymienił. Co do spalania to w 3er o wadze 1500kg(waga z dowodu) paliła pomiędzy 7-8 litrów (skrzynia manual), a co do 200 koni to można poczytać o tdserek-u i jego budowie najmocniejszego tds w polsce dowiesz się ze 200 koni nie jest tak łatwo osiągnąć sam chip i turbo nie wypluło mu 200 koni, ale wszystko jest w necie warto poczytać.
Ogólnie w 3-ójce przyjemnie mi się jeździło, ale zamiast już tds wolał bym 2.8 w 7er spalą chyba podobnie(niech sie wypowie ktoś kto ma tds w 7er) chyba że masz dojście do gnojówki po niższej cenie :).
ps. ktoś kiedyś poruszał na forum temat silnika na miasto i jeśli chodziło o jazdę tylko po mieście to tds-ik był polecany do "lansowania" się po ulicach :). pozdro
Ostatnio edytowane przez vegossj1 ; 24-12-2013 o 20:02
Jak wywiercisz sobie dziure w podłodze żeby podczas przyspieszania wspomagać się nogami to możesz brać.
OMG...jak zwykle znajdzie się ktoś,kto myśli,że wszyscy szukają aut do ścigania...Stary to samo może powiedzieć ktoś kto ma auto o lepszym przyspieszeniu niż Twoje...np ja...a tak do rzeczy to trochę ta E38 wygląda na zmęczoną ale tak jak Adasio zaznaczył...jechać,oglądać,oceniać i ewentualnie brać...Wesołych Świąt...Pozdrawiam.
Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...
Proste, że się znajdę taki ja, bo nie chce żeby autor tematu się wpierdzielił w bagno.
Dziękuję za uwagę.
Strasznie zmęczone to auto - tak przynajmniej wygląda
Nie wiem czy to złudzenie na zdjęciach ale przednie błotniki jakieś takie ciemniejsze...
Nie kupił bym tak wyżyłowanego TDS-a, ciężko o zadbanego 140 KM a gdzie prawie 200KM!. Może i to jedzie ale na 100% kosztem całej konstrukcji.
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
W zasadzie nie wiem nic więcej niż sam właściciel opisał. Trochę sceptycznie podchodzę do TDS-a. Nie potrzebuję auta do wyścigów tylko do normalnego poruszania się nim tam gdzie potrzebuję. Szkoda że właściwie nie jest to 2.8 benzyna. Spróbuję się dowiedzieć szczegółów i poproszę o zdjęcia w większej rozdzielczości i wtedy pomyśli się czy warto jechać ją obejrzeć. Pozdrawiam i dzięki za opinie. Dam znać jak będzie więcej info.