To dobrze, że to tylko żarniki, a nie przetwornica.
Z zakładaniem, to nie będzie tak prosto, bo tak jak pisałaś trzeba będzie ściągnąć zderzak, więc ja sam tego nie zrobię :-(
To dobrze, że to tylko żarniki, a nie przetwornica.
Z zakładaniem, to nie będzie tak prosto, bo tak jak pisałaś trzeba będzie ściągnąć zderzak, więc ja sam tego nie zrobię :-(
Zrobisz sam, ja sobie poradziłem kiedyś więc Ty też. Na forum są do tego instrukcje. Trzeba zdjąć lampy przeciwmgłowe, parktronic, poodkręcać wszystko, wyjąć reflektor i założyć wszystko.
O w mordę, oby xenony działały mi jak najdłużej bo kupić to jeszcze potrafię ale wymienić to już gorzej.....hehe
Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie Ślesin 2014.
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Żarówki wymienione :-). Przy okazji chciałem się Was zapytać jak można usunąć parującą się lampę. Paruje się po każdym myciu samochodu. W innych modelach, które miałem wcześniej również był ten problem ale jakoś się nie zagłębiałem. Czy reflektor ma jakieś filterki, które mogą być zapchane, czy coś innego jest do wymiany ?
Mam ten sam problem z parującą lampą... wygląda to tragicznie i dodatkowo obniża skuteczność oświetlenia, będę zmieniał ringi na LED i nie wiem czy nie rozebrać tego reflektora i położyć na stół do przebadania...
Ostatnio edytowane przez Arman ; 08-01-2014 o 11:21
Znalazłem firmę w Krakowie, która zajmuje się między innymi uszczelnianiem reflektorów. Napisałem do nich, zobaczymy co odpiszą.
Ostatnio edytowane przez zbijar ; 08-01-2014 o 12:04
Przede wszystkim zapytaj o cenę tej usługi ;)
Napisałem prośbę o wycenę.
Żadna lampa w żadnym aucie nie jest w 100% szczelna bo musi mieć jakąś wentylacje
Jednak z kolei parowanie reflektorów nie powinno mieć miejsca
U mnie jedynie kiedy paruje lekko, to podczas mega ulewy czy śniegu po jeździe w takich warunkach bywa że występuje lekkie podparowanie ale znika wraz z ogrzaniem auta np w garażu, natomiast po myciu czy deszczu nic takiego miejsca nie ma
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!