ja tam audiofilem nie jestem, dla spokojnej muzyki mogą być, chociaż słychać że brakuje góry i dobrego basu, soprany są jakieś takie stłumione
ja tam audiofilem nie jestem, dla spokojnej muzyki mogą być, chociaż słychać że brakuje góry i dobrego basu, soprany są jakieś takie stłumione
Ehh przejexhalem sie braciaka e46 z 98r i zalamalem sie, ori naglosnienie gra tam o niebo lepiej i czuc ten bas jak wali z drzwi a e38 to taka kupa... mam matu wygluszajace ale zastanawiam sie jak zabidowac drzwi do tego?? Co wykleic
Po co pakować DWA takie głośniki ? Ja miałem swego czasu w bagażniku ref 1250 i jeden w zupełności wystarczy. Twój problem to wzmacniacz bo infinity lubi prąd i jeśli głośnik ma 300w rms to wzmacniacz musi mieć przynajmniej 500 żeby go "za mordę utrzymać"
Mi taki jeden 1250 zabudowany w podłodze bagażnika wyginał górną półkę ciśnieniem akustycznym.
Jeśli chodzi o oryginalne audio w e38 to szału nie ma - z drugiej strony nokia zrobiła sporą robotę jak na tamte czasy i to trzeba im przyznać bo kawał solidnej pracy.
Ja w drzwi wstawiłem głośniki GMS i łomot jest konkretny, w hertz-a nigdy w życiu więcej nie wsadzę ani złotówki bo relacja cena/jakość jest tragiczna.
W temacie wygłuszenia to jeśli zachowane jest seryjne wygłuszenie drzwi to wiele poprawiac nie trzeba moim zdaniem.
Ostatnio edytowane przez bartolo ; 25-12-2013 o 00:24
zacznij od wyklejenia matami wewnetrzej cześci dzwi ( goła blacha za siłownikiem szyby ) potem montaż głośników , najlepiej podłożyć kawałek pianki pod nie żeby nie wibrowały , potem możesz założyć seryjną piankę wygłuszajaca i tyle lecz efektu sie nie spodziewaj wielkiego, najlepiej tą piankę wywalić a zamiast niej kolejne maty przykleić , zasłaniając nie potrzebne otwory w drzwiach ( tylko odpływów wody nie zaklej ! ) generalnie chodzi o to aby głośnik grał do zamknietej skrzyni (czyt. drzwi ) tak to wyglada z grubsza. jak bede wygłuszał to napewno wrzuce jakieś zdjecia
Generalnie cjce.rpzebrac drzwi do 0, wykleic blache z obu stron i blache zewnetrzna, dobrze mysle? I zostawic yylko dziure na glosnik i ew jakies kable czy cus
ehh a ktos moze polecic jakis zestawik glosnik 165 plus wzmak tak do powiedzmu 1600 zl ? ew jesli bedzie warto to mala doplata... zalezy mi na mocnym kickbasie ...
najlepiej takim jak w domu, tkaie kurde male glosniczki od kompa a tak klepia ze az milo
Ostatnio edytowane przez lionix ; 26-12-2013 o 15:21