Teraz moje odczucia jeżeli chodzi o to BMW.

Z mankamentów:

Najbardziej drażni mnie brak seryjnego wydechu końcowego. Jest założony taki który psuje cały urok tego auta. Zakupiłem już oryginalny i w styczniu gdy oddam auto do mechanika na kompleksową obsługę założy mi oczywiście oryginalny tłumik.
Jeżeli chodzi o elektrykę wszystko działa oprócz elektrycznych lusterek i grzanego fotela kierowcy. Fotel grzany pasażera, szyberdach, szyby elektryczne wszystko działa.
Nawiewy ciepłego powietrza działają w każdej konfiguracji ale niestety tylko na maksymalnych obrotach wiania.
Muszę wymienić siłowniki w bagażniku bo już nie trzymają.
Od strony bardziej technicznej jest lekki wyciek oleje ze skrzyni biegów, prawdopodobnie uszczelka. Elementy gumowe zawieszenia profilaktycznie też już trzeba wymienić bo są już lekko sparciałe.
Trzeba przyjrzeć się dyfrowi bo przy zmianie biegów lekko szarpie.

Ogólnie jestem zaskoczony mega na + stanem auta. Wiadomo, że "wszystko wyjdzie w praniu" gdy oddam auto do mechanika. Ma powiedziane, że wszystko w aucie ma być na tip top. Kilka złotych w tą czy w tą nie robi różnicy a oszczędzanie na takim aucie w gruncie rzeczy prowadzi i tak do straty pieniędzy bo jak to się mówi "co tanie to drogie" lepiej zrobić coś od razu niż czekać aż się samo zepsuje.

Silniczek zdrowiutki, chodzi równo, bardzo dynamiczny, nieprzegrzany, trzyma temperaturę cały czas 90.

Nie jestem mechanikiem, jest to moje pierwsze BMW.
Ale wiem, że troszkę pracy i serca trzeba w to auto włożyć a odwdzięczy się na pewno.