Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Spalanie

Doświadczony Użytkownik Awatar nino
    BMW
    E32 735
    Czujnik od EML jest po środku - http://img180.imageshack.us/img180/9793/czujnikias1.jpg tam gdzie masz zaznaczone na czerwono masz czujnik - sprawdź wtyczkę, psyknij czymś do kontaktu. Sprawdź szczelność gumy, która łączy przepływkę z eml - jak stara, to wymień na nową. Przeczyść przepustnicę benzyną ekstrakcyjną czy po prostu szmatą suchą - będzie czarna w środku na 99%. Wypnij wtyczkę z przepustnicy i też psyknij. Wypnij kompa z EML na czas czyszczenia i psiknij mu też w gniazdo, wcześniej odpinając aku. U mnie działo się podobnie, dopiero po zmianie kompa silnik odzyskał spory oddech. Auto po tych zabiegach może z początku nie równo chodzić, jeśli na zimnym zacznie Ci od razu dławić - czujnik temperatury do wymiany. Jeśli nie będzie dławić, to zagrzej trochę i na benzynie zrób z 20 km. Co do gazu, to masz najgorszy jaki może być plus EML = LIPA.
    Ostatnio edytowane przez nino ; 22-12-2013 o 19:06

Doświadczony Użytkownik Awatar Martynka
    BMW
    735 iL
    Czasami falowanie obrotów jest spowodowane również brakiem kata, po wycięciu spaliny mają inną prędkość i ciśnienie co wpływa na odczyt sondy lambda.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E32 30. 188 KM
    Ok jutro się za to zabiorę, guma jest szczelna,choć od nowości tam siedzi. Co do gazu miałem w planach zmienić reduktor to dokupię listwę wtryski kompa i przełącznik i będę miał sekwencje.
    jeśli chodzi o zdjęcie to mam trochę inna przepustnice u mnie jej podłączenie jest dwa razy większe oraz jest w nim 8 bolców, i nie ma takiej gumy dolotu mam odmę od dołu oraz nie mam tego czegoś co jest pomiędzy dolotem a zbiornikiem wyrównawczym. Dzięki za pomoc.
    Pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 m30b35
    Blog
    1
    na tych fotkach co wrzuciles to z instalacji widac tylko kawalek filtra gazu nic wiecej

Zaawansowany Użytkownik Awatar Nowiq
    BMW
    e32
    Nie chodziło mi, że lpg to zło i do zapalniczek tylko. Każdy samochód jaki miałem miał lpg i 7er też go ma. Chodzi mi tylko o typ instalacji. W wielu tematach na forum jest opinia, że taka instalacja prędzej czy później strzeli w dolot. U siebie nie mam katalizatora i faluje tylko jak temperatura na podwórku jest niższa jak +10 stopni. Chwilę popracuje i się normują. Też mam EML
    Ostatnio edytowane przez Nowiq ; 22-12-2013 o 23:42

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E32 30. 188 KM
    Na fotkach mi chodziło o to czy nie powinienem mieć w skrzynce jeszcze jednego przekaźnika.
    No wiem że ta instalacja to nic specjalnego będę zmieniał na sekwencje,bo i jazda będzie przyjemniejsza i spal będzie mniej, chodź nie jestem z tych co wierzył ze będzie paliła 12 gazu po mieście, bo widzę po forum duże zdziwienie w tym temacie,zaskoczenie ze 3.0 tyle pali (dużo):D , jeśli chodzi o mnie to uważam że pali jak na stara konstrukcje silnika bardzo mało, przynajmniej mój,jadę do 110 wyprzedzanie i komputer pokazuje 9 litrów benzyny, po mieście 14,8 15,3 nowe auta z ta pojemnością palą podobnie,a nierzadko więcej, może i maja większa moc ale patrząc na to ile lat je różni myślę ze nowe konstrukcje to żadne osiągnięcie. No i m30b30 fajnie mruczy.
    Pozdrawiam i wesołych świat