Tutaj małe wideło z poliszingowania felgi:
Tutaj małe wideło z poliszingowania felgi:
Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem...
Co do reszty, to chciałem wyrywać już podsufitkę, całe szczęście, że się wioska kończyła i ten wariat zwolnił :)
Ja wyrywam wszystko siedząc na miejscu pasażera, tak mam i nie będę tego ukrywać.
Co do opon, nie ma czegoś takiego jak przydatność wg daty - opony odpowiednio przechowywane nawet po 10 latach spokojnie nadają się do jazdy.
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 28-03-2014 o 08:51
Wróciłeś do żywych :) Ale podsufitki bym Ci nie darował , drugiej takiej nie znajdę :P
Tu, nie bardzo można się zgodzić...mieszanka składników gumowych, z których wykonana jest opona kauczuki, sadze, lepiszcza i parę innycg... po kilku 4-5 latach zaczyna się rozwarstwiać i pojawiają się pęknięcia, pory. Prawda, kulać się na tym można... do kościoła, do sklepu po chleb...przycisnąć w pedał też...do czasu, aż komuś stanie się kuku ... Nadmiernych obciążeń takiego starego kapcia bym nie ryzykował.
Ostatnio edytowane przez emilyo ; 28-03-2014 o 08:21
http://www.opony.com.pl/opony-porady...y-i-mity/?id=3
Przed założeniem jakiejkolwiek gumy i tak trzeba ją sprawdzić i tyczy się to wszystkich sytuacji![]()
Martynka - świetny pomysł z klapką bagażnika . Masz może schemat jak to podłączyć ? do Soft Close ?:>
Na GoPro jest, ale nawet na nowsze używane opony już nie.
Widać kolego, że nie wiesz co to stara opona na deszczu w tak ciężkim aucie. A potem znowu napiszą w gazecie, że BMW na prostej drodze dachowało.
Strzelają nawet nowe opony, sam miałem taki przypadek, ale 16 letnie to już kabaret.
Uważam to za skrajną nieodpowiedzialność, która powinna być ukarana, zagrażasz innym użytkownikom dróg.
Ostatnio edytowane przez ttrol ; 28-03-2014 o 12:36
pozdrawiam Bartek
Możesz pomyśleć o wrzuceniu TAKIEJ sprężyny. Będziesz miał full automat do otwierania klapy bagażnika ;)
Szkoda, że nie ma przycisku z grafiką pasującą bardziej do epoki e32. Wg mnie grafika na tym z e38 jest za "kwadratowa" jak do obłego kształtu e32.
@Kubosh - schemat, znaczy co podłączyć gdzie żeby otwierać soft close przyciskiem ?? Nie mam takiego bo robiłem na żywca ale jak chcesz to Ci rozpiszę łącznie z przekaźnikiem, przy czym przy przycisku z E38 sterowanie jest masą ponieważ plus jest po światłach a w podświetleniu jest dioda więc działa to jednokierunkowo.
@yaz - dzięki, myślę o podobnym rozwiązaniu, co do przycisku dlatego jest w siedzeniu, że oprócz tego, że łatwo po niego sięgnąć to nie rzuca się w oczy.
@troll - nie będę kupował używek gdy te miałem gratis, kupię nowe, problem w tym, że muszą być 4 takie same co do modelu, dokładnie w tym rozmiarze jak są teraz i do tego chcę kierunki, chinskości i malezje odpadają. Póki nie znajdziesz czegoś dla mnie to weź mnie w tym czasie zamknij albo najlepiej powieś. Chociaż proponowałbym Ci się przejechać najpierw moim autem bo chyba za dużo w internecie czytałeś co się dzieje na mokrym. Zrobiłem nimi w ciągu miesiąca ładnych parę kilometrów w warunkach wszelakich bo widzisz co jest i było za oknem.