Strona 4 z 53 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 523

Wątek: Witam 7er.pl

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar Martynka
    BMW
    735 iL
    Już znalazłem w necie co i jak, czyli problemu nie powinno być. Resztę mam już obgadaną, śrubki nikluje rodzinny złotnik, polerka na lustro nie jest dla mnie nowością przy aluminiowej ramie w motorze, a rotory wyszkiełkuję sam a potem wrzucę do proszkowego znajomym artystom. Tylko jeszcze muszę obadać dwa komplety co by zajechane nie były i wybrać lepsze.

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Jedyne co nogę z własnego doświadczenia doradzić to lepszą opcją jest ręczne położenie farby na rotorach. Malowaniem proszkowym nigdy nie uzyskasz idealnie gładkiej i równej powierzchni.

BMW
    735 iL
    Oj, chyba miałeś do czynienia z jakimś słabej jakości proszkiem albo miernymi specjalistami od proszku. Malowałem kartery silnika, zadupek w moto, parę ram, całe odlewane koła. Wszystko idealnie. Zresztą ta lakiernia to raczej manufaktura, dużo felg u nich się robi, chłopcy sami mieszają proszek uzyskując idealne kolory bądź dopasowując pod zachcianki klientów. Zobaczymy jak kupię, rozłożę, i będzie pomalowane.

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Każdy kto się na tym zna potwierdzi moje słowa, a Ty zrobisz jak uważasz ;)

BMW
    735 iL
    Ja się nie znam widocznie, zaufam jednak instynktowi :)

A korzystając z uroków tegorocznej zimy wskoczyłem w krótkie spodenki i koszulkę i umyłem auto, zrobiłem też parę obiecanych fotek:

Z zewnątrz:

I od wewnątrz żeby było widać, że czarna podsufitka nie razi:

A tutaj widać że ktoś wrzucił poliftową popielniczkę:

A przy odkurzaniu bagażnika wyciągnąłem taki ładny kwiatuszek, nówka sztuka nie śmigana zapasówka:

Przy okazji umyłem letnie koła które w związku z tym, że nie są oryginalnie z E32 idą na sprzedaż:

To tyle na dzisiaj.

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    To chyba jeden z niewielu wątków w którym do "zazdraszczania" jest tyle rzeczy...

Trafił ci się całkiem fajny long z M30 pod maską, auta w tej konfiguracji R O Z P Ł Y N Ę Ł Y się gdzieś, bo trafić taki egzemplarz jest mega trudno. Mam na myśli taki w który warto włożyć jeszcze jakieś pieniądze.
    Ten zestaw w Diamant szwarcu i obszywanym środku buffalo z roletami, pędzony R6, to duża frajda.

Udało ci się upchać 2-rzędówkę 30 x 21 pod zamek klapy? Popraw mnie jeśli się mylę, ale legalna blaszka się nie mieści.

Mocno zazdraszczam RRC, które jak napisałeś - trzymasz pod domem. Mam duży sentyment do tych kiosków, w drugiej połowie lat '90 kolega sąsiad miał to u siebie jako auto do jazdy codziennej. Bulgot starej Vki trzy i pół na Strombergach jest jedną z rzeczy, które łapią mnie za serce do dziś.

Będąc już "po łokcie" w e32, zebrało mi się w końcu żeby mieć własne RRC w roli zimowozu. Nie obżyna na simexach, łatanego drutem, tylko kulturalne EFi ze środkiem w skórze Recaro i Webastem... Do dziś przeklinam dzień w którym zaczęło się szukanie.

Łatwiej już chyba kupić przeklęte używane bmw 7 w tym kraju, niż 20-letniego Range'a, z którego da się jeszcze zrobić w miarę niezawodne auto rodzinne.

Połowa z nich przeorała już wszystkie bagna wzdłuż i wszerz, druga połowa jest w rękach właścicieli, którzy rynkową cenę brytyjską, mnożą przez 3, żyjąc w przekonaniu że oferują na sprzedaż perłę inwentarza brytyjskiej monarchii, który w ostatniej sztuce uchował się właśnie u nich.

Tyle na dziś ;)
    Czarne e32 w benzynie!

BMW
    735 iL
    RRC pod domem stoją u mnie 4 :) ten akurat o którego oparte są koła by Ci się spodobał, soft dash z ostatniej produkcji, 3,9 EFi z działającym pneumatycznym zawieszeniem, TC, ABS, klima i skórą.

A wracając do E32, dzięki choć z bliska jest mniej ładny :) no ale to się dopracuje. Co do blachy to jest to całkiem standardowa i legalna rejestracja, taka jak wydają w urzędach. Podobała mi się w kwadracie, ma swój urok więc tak też zostawiłem jak było wcześniej. A blacha się mieści idealnie bo... nie mam zamka na klucz, otwiera się tylko linką od środka przy fotelu kierowcy.

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Ładne 7... e32 ma to coś ;)

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

BMW
    735 iL
    Ha, wpadł pierwszy prezent w tym roku dla buni czyli komplet nowych zimówek :)
    Ostatnio edytowane przez Martynka ; 02-01-2014 o 19:49

BMW
    735 iL
    Mam też pytanie, ponieważ potrzebuję zrobić kolor w miejscu raczej niewidocznym dla oczu, czy korzystał ktoś kiedyś z farb w sprayu z palety BMW ??