Strona 32 z 53 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 523

Wątek: Witam 7er.pl

Vip Vip Awatar moloko5
    BMW
    E32 730i R6 ' 87
    Blog
    7
    Cytat Zamieszczone przez Martynka Zobacz posta
    Może zrobię testy hamowania przed i po zmianie i zrobię filmik z różnicą długości hamowania
    Heh...no aż tak to nie trzeba...wystarczą realne odczucia przed i po...choć faktycznie taki test byłby bardzo obrazowy i ukazałby rzeczywistą różnicę, czy taka gra jest warta świeczki...
    Ale skoro ludzie "mówią", że coś to daje, to nie ma podstaw by im nie wierzyć...a wiadomo, że hamulce ważna sprawa, bo nieraz ten dodatkowy metr (zapasu) może uratować życie...
    Zresztą nie ma co się rozpisywać, bo E32 to nie "M3" i nie służy z reguły do tych samych celów...wręcz przeciwnie...ale taki kit zapewne cieszy oko i poprawia bezpieczeństwo.
    Więc gratuluję mega roboty i życzę sporo radości z jazdy tak skonfigurowanym i zadbanym E32...
    Ostatnio edytowane przez moloko5 ; 13-07-2014 o 14:15

Vip Vip Awatar epul
    BMW
    e32 740i 93'
    Blog
    14
    Witam, Zrób test hamowania jestem strasznie ciekaw różnicy nie tylko w odczuciu ale i namacalnej.

Jak German to Anna.

Doświadczony Użytkownik Awatar Martynka
    BMW
    735 iL
    Spoko, zrobię. Myślę, że różnice wyjdą na pewno, może nie tak duże przy pierwszym hamowaniu ale przy serii 3, 4 hamowań jedno po drugim mogą się uwidocznić bardziej.
    Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem...

Początkujący Użytkownik Awatar AdiX
    BMW
    E32 740iL '93
    Blog
    9
    Siema!
    Inspirujący opis.
    Też zacząłem swoją pieczołowicie odnawiać i cieszy, że jest więcej takich fanatyków.

BMW
    735 iL
    Hi,

ja sierota zgubiłem kluczyk do E32... a miałem tylko jeden i od dawna miałem zamiar go dorobić ale nie zdążyłem.

już po problemie, miałem do wyboru nająć gościa co otwiera każde auto za odpowiednią opłatą i potem wymontować mu zamki żeby dorobił klucz, lub... zanabyć komplet zamków z kluczykiem i dokonać włamu do własnego auta.
    wybrałem tą drugą opcję... dziwne uczucie. przy okazji telewizja kłamie, nie zajęło to 5 sekund tylko jakieś 20 minut na zamek drzwi i drugie tyle na stacyjkę. Może następnym razem będzie szybciej :)

Wieczorem zdam relację. Ale powiem, że uczucie podczas odpalania auta śrubokrętem i jazda z wkrętakiem zamiast kluczyka bezcenne :)

BMW
    735 iL

Po akcji z kluczykiem moje zamki stały sie bardzo uniwersalne, tak jak stacyjka :

zaraz po powrocie do domu wymienilem komplet zamkow a zeby bylo zabawniej na drugi dzien znalazlem kluczyki :) powiesilem w garazu na motorze i schowaly sie za boczkiem chlodnicy, zostały mi wiec na pamiatke

w ramach pocieszenia skonczylem zabawe z hamulcami :

jest czad, po wcisnieciu hamulca nie ma zwalniania lecz czuc walke kazdego z kol z asfaltem , abs ktory w zasadzie nie reagowal na twardym teraz pracuje za kazdym razem gdy mocniej przycisnie sie hamulec a odglosy pompy zaklocane sa popiskiwaniem zatrzymywanych przez czterotloczkowy zacisk kol.

filmu z pomiarem przed i po nie zdazylem zrobic bo stare klocki wyszly a na samych blachach test nie bylby realistyczny, za to postaram sie zrobic filmik z dwoma e32 na duzej i malej tarczy hamujace obok siebie :)

subiektywnie roznica jest ogromna, obiektywnie wypowiem sie jutro gdy do auta wsiadzie tester :)
    Ostatnio edytowane przez Martynka ; 03-08-2014 o 06:45

Vip Vip Awatar moloko5
    BMW
    E32 730i R6 ' 87
    Blog
    7
    zaraz po powrocie do domu wymienilem komplet zamkow a zeby bylo zabawniej na drugi dzien znalazlem kluczyki :) powiesilem w garazu na motorze i schowaly sie za boczkiem chlodnicy, zostały mi wiec na pamiatke
    Było się tak nie spieszyć z tym "włamem", tylko przespać spokojnie i pomyśleć lub poprosić o pomoc św. Antoniego...

Piękny widok...

Vip Vip Awatar epul
    BMW
    e32 740i 93'
    Blog
    14
    No to jest moc z heblami. Sam poluje na takie w cenie ok 100zł/szt. :) Już miałem takich sprzedających ale wiele jest łowców i pomimo tego że pierwszy upolowałem to dalsi łowcy uświadamiali sprzedających gdy słyszeli za ile sprzedali. Ale trafi się powiadam wam, trafi się jak ślepej kurze ziarno.

Jak German to Anna.

BMW
    735 iL
    zrobiłem dziś rano kolejne 80 km a zaraz zrobię jakieś 200 i myślę że po południu tarcze z klockami ułożą się już całkiem bo z każdym kilometrem i po kolejnych hamowaniach jest wciąż lepiej i lepiej.

dzisiaj aż miałem mały problem bo przy zmianie pasa na A4 wsuwając się miedzy samochody chciałem przyhamować delikatnie żeby wyrównać prędkość z autami na tym pasie i... za mną tylko zapiszczały hamulce i klakson, pan myślał że na złość mu zajechałem drogę i zahamowałem. modulacja jest inna, po tych dzisiejszych paru kilometrach więcej myślę że już się nauczę :) ogólnie auto zachowuje się przy hamowaniu jakby straciło połowę na wadze.

ogólnie jestem baaaardzo zadowolony, warte były swojej kasy.

Doświadczony Użytkownik Awatar nino
    BMW
    E32 735
    widziałem, jechałem, sam odkręcałem jakie śrubki.... jest na prawdę dobrze, auto praktycznie zatrzymuje się w miejscu