Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic
W przyszłym tygodniu wracam to się spotkamy i Ci pokarzę :)
Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem...
Dawno nic się nie działo bo w zasadzie ciągle jestem poza domem, ale gdy już jestem i jeżdżę to upewniłem się że seryjny tył nie gra z przodem K.A.W. , do tego po obniżeniu tyłu na regulatorze charakterystyka nivo zaczęła przypominać ping-ponga. Patrząc na małe ugięcie przodu stwierdziłem, że po założeniu tyłu z zestawu nie powinienem raczej szurać tylnym zderzakiem przy obciążeniu, postanowiłem więc w weekend skilować nivo i od wczoraj cieszę się kompletem K.A.W.
Auto siadło z tyłu w porównaniu do obniżenia na regulatorze, w końcu nie wygląda jakby chciało wjechać pod asfalt, przestało bujać przy krótkich nierównościach, do tego przy okazji wymiany pompy założyłem nowe paski klinowe i odpowiednio je naciągłem.
Oczywiście nie obyło się bez niespodziewanek, po pierwsze pompę miałem bez koła pasowego a te z pompy dwuobwodowej jest inaczej osiowane, musiałem więc w niedziele udać się do pewnej "dziupli" na zakupy. Po drugie gdy zabrałem się za montaż odpowiedniego koła pasowego pompy to zaczęło lać, a że w garażu męczę range rovera i robiłem auto przed garażem to musiałem wspomóc się parasolem ogrodowym :)
![]()
Ładny parasol. Laptopa zabezpieczyłeś?![]()
Już nie muszę, po wylaniu z niego litra wody wiem że jest niezniszczalny :P dla osób niewtajemniczonych podpowiem, że jak ostatnio robiłem 7er Zavoli'ego to zaczęło mocno padać, auto poszło od razu pod dach żeby nie mokło i robiliśmy dalej, po jakichś 20 minutach okazało się, że laptop został na dworze na masce range rovera, otwarty i włączony. klawiatura była idealnie zalana wodą na równo z przyciskami, po przechyleniu wylało się kupę wody. Jest dobrze, ciągle działa, zresztą piszę z niego a to wcale nie był służbowy toughbook tylko domowy, prywatny zwykły komp.
Hehe...super ta fotka...![]()
fajna robota, nareszcie ustawienie zawieszenia jak ma byc!!! nie myślisz żeby zamontować skóre na maske ??