Strona 25 z 53 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 523

Wątek: Witam 7er.pl

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar Martynka
    BMW
    735 iL
    Prędkości wynikają z czegoś innego, po prostu najszybsza droga ode mnie do pracy biegnie autostradą A4, a że ja zawsze mam coś do zrobienia przed wyjściem to na dojazd zostaje mi zawsze połowa czasu jaki normalnie zajmuje, a że spóźniać się nie lubię to muszę nadrabiać prędkością.
    A co do jazdy, to ja naprawdę lubię, ostatnio jak jechałem z Zavoli'm to nie wiedziałem czy mi zarzyga auto, czy wyrwie uchwyt z drzwi :)
    Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem...

Doświadczony Użytkownik Awatar nino
    BMW
    E32 735
    Co do reszty, to chciałem wyrywać już podsufitkę, całe szczęście, że się wioska kończyła i ten wariat zwolnił :)
    Ja wyrywam wszystko siedząc na miejscu pasażera, tak mam i nie będę tego ukrywać.
    Co do opon, nie ma czegoś takiego jak przydatność wg daty - opony odpowiednio przechowywane nawet po 10 latach spokojnie nadają się do jazdy.
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 28-03-2014 o 08:51

Zaawansowany Użytkownik Awatar emilyo
    BMW
    e38 750i Shadowline
    Cytat Zamieszczone przez Zavoli Zobacz posta
    Co do opon, nie ma czegoś takiego jak przydatność wg daty - opony odpowiednio przechowywane nawet po 10 latach spokojnie nadają się do jazdy.
    Tu, nie bardzo można się zgodzić...mieszanka składników gumowych, z których wykonana jest opona kauczuki, sadze, lepiszcza i parę innycg... po kilku 4-5 latach zaczyna się rozwarstwiać i pojawiają się pęknięcia, pory. Prawda, kulać się na tym można... do kościoła, do sklepu po chleb...przycisnąć w pedał też...do czasu, aż komuś stanie się kuku ... Nadmiernych obciążeń takiego starego kapcia bym nie ryzykował.
    Ostatnio edytowane przez emilyo ; 28-03-2014 o 08:21

Doświadczony Użytkownik Awatar nino
    BMW
    E32 735
    Cytat Zamieszczone przez emilyo Zobacz posta
    Tu, nie bardzo można się zgodzić...mieszanka składników gumowych, z których wykonana jest opona kauczuki, sadze, lepiszcza i parę innycg... po kilku 4-5 latach zaczyna się rozwarstwiać i pojawiają się pęknięcia, pory. Prawda, kulać się na tym można... do kościoła, do sklepu po chleb...przycisnąć w pedał też...do czasu, aż komuś stanie się kuku ... Nadmiernych obciążeń takiego starego kapcia bym nie ryzykował.
    http://www.opony.com.pl/opony-porady...y-i-mity/?id=3

Przed założeniem jakiejkolwiek gumy i tak trzeba ją sprawdzić i tyczy się to wszystkich sytuacji

Zaawansowany Użytkownik Awatar emilyo
    BMW
    e38 750i Shadowline
    Cytat Zamieszczone przez Zavoli Zobacz posta
    [url]

Przed założeniem jakiejkolwiek gumy i tak trzeba ją sprawdzić i tyczy się to wszystkich sytuacji
    Żeby nie było kuku albo kinder niespodzianki :D

BMW
    735 iL
    Tutaj małe wideło z poliszingowania felgi:

BMW
    735 iL
    Wróciłeś do żywych :) Ale podsufitki bym Ci nie darował , drugiej takiej nie znajdę :P

Zaawansowany Użytkownik Awatar kubosh
    BMW
    E46 330xd E53 4.4i E65 730d lift
    Blog
    9
    Martynka - świetny pomysł z klapką bagażnika . Masz może schemat jak to podłączyć ? do Soft Close ?:>

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93

Na GoPro jest, ale nawet na nowsze używane opony już nie.

Widać kolego, że nie wiesz co to stara opona na deszczu w tak ciężkim aucie. A potem znowu napiszą w gazecie, że BMW na prostej drodze dachowało.

Strzelają nawet nowe opony, sam miałem taki przypadek, ale 16 letnie to już kabaret.

Uważam to za skrajną nieodpowiedzialność, która powinna być ukarana, zagrażasz innym użytkownikom dróg.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 28-03-2014 o 12:36
    pozdrawiam Bartek

BMW
    735 iL
    @Kubosh - schemat, znaczy co podłączyć gdzie żeby otwierać soft close przyciskiem ?? Nie mam takiego bo robiłem na żywca ale jak chcesz to Ci rozpiszę łącznie z przekaźnikiem, przy czym przy przycisku z E38 sterowanie jest masą ponieważ plus jest po światłach a w podświetleniu jest dioda więc działa to jednokierunkowo.

@yaz - dzięki, myślę o podobnym rozwiązaniu, co do przycisku dlatego jest w siedzeniu, że oprócz tego, że łatwo po niego sięgnąć to nie rzuca się w oczy.

@troll - nie będę kupował używek gdy te miałem gratis, kupię nowe, problem w tym, że muszą być 4 takie same co do modelu, dokładnie w tym rozmiarze jak są teraz i do tego chcę kierunki, chinskości i malezje odpadają. Póki nie znajdziesz czegoś dla mnie to weź mnie w tym czasie zamknij albo najlepiej powieś. Chociaż proponowałbym Ci się przejechać najpierw moim autem bo chyba za dużo w internecie czytałeś co się dzieje na mokrym. Zrobiłem nimi w ciągu miesiąca ładnych parę kilometrów w warunkach wszelakich bo widzisz co jest i było za oknem.