Strona 23 z 53 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 523

Wątek: Witam 7er.pl

Doświadczony Użytkownik Awatar Martynka
    BMW
    735 iL
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    Powiem Ci, że wczoraj specjalnie poszedłem się przejść do auta i na naklejce oryginalnej od konwersji na R-134, która była robiona pod koniec lat 90 tych, mam wyraźnie napisane, że maksimum czynnika to 1550g. Konwersja była robiona w ASO, działa do dzisiaj :)
    Może kluczem jest słowo "konwersja" może taka sprężarka może mniej, może chodzi o uszczelnienia, ja dostosowałem się do mojej naklejki bez konwersji gdzie mam wyraźnie napisane, że maksimum czynnika to 1800g +/- 25g

Cytat Zamieszczone przez Kecaj Zobacz posta
    Martynka w jakiej miejscowości mieszkasz? Bo dojazd ciekawy ;) No i mnie te tablice ciekawią, STA, a wpisane masz Zabrze w profilu... Jeśli oczywiście, to nie tajemnica ;)
    to nie tajemnica, mam zabrze bo tak mam w dowodzie, mam STA bo tak kupiłem , a mieszkam gdzie indziej i robię porządki z meldunkiem więc bez sensu przerejstrować auto na zabrze aby zaraz znowu zmieniać na inne blaty. dojazd do mnie jest normalny, to co widać w tle to 60 metrów drogi gruntowej gdzie ciągle się budują domy nie ma więc sensu jej jeszcze robić.

Cytat Zamieszczone przez epul Zobacz posta
    Akcja w tym wątku jak w '' Na wspólnej '' , a nową klape to chyba znałem osobiście :)
    @epul znaczy że taka nudna ?? To nie Twoja klapa, Twoja była cała porysowana :P
    Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem...

Zaawansowany Użytkownik Awatar IMPEX1950
    BMW
    Rolls Royce Phantom
    martynka głowa do góry, podeśle ci foto jak zgniatam fuchsem e32 i wkleisz na swojego posta, zaczniemy krecic filmy akcji typu rambo 3 i terminator

BMW
    735 iL
    Spokojnie, sam mam co wklejać dla sensacji, np. jak auto mi się zakopało w rzece z wodą po dach :P

Przy okazji, moduł przełożyłem, w garażu gdzie zawsze odbierały 3 - 4 stacje nagle Becker wyszukał 16 stacji :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar IMPEX1950
    BMW
    Rolls Royce Phantom
    no to jak mi jutro panele przywiezeisz to u mnie zmienimy i zobaczymy co?

BMW
    735 iL
    Dobra, wróciłem z dalekiej podróży i od razu zająłem się autem bo jakąś tęsknotę do niego wielką czułem :D

Po pierwsze, dokończyłem robotę z soft close. Ponieważ jak zapewne widzieliście mam kwadratową tablicę z tyłu i zdemontowany i zaślepiony zamek w bagażniku a otwierane linką nie przystoi to wykorzystałem wejścia do modułu SC i podłączyłem poprzez przekaźnik do przycisku otwierania bagażnika z E38 :) sam przycisk umieściłem w fotelu kierowcy w zaślepce przycisków pamięci. Jest dobrze, otwieram drzwi i mam przycisk pod ręką, lub siedząc w aucie otwieram bagażnik bez problemu. Następny etap to podłączenie tego "systemu" pod drugi kanał pilota od centralnego gdy będę montował alarm.

Tak to wygląda w dzień i w nocy :

poza tym biorąc pod uwagę, że polerka na BBS'ach była robiona parę miesięcy temu a do tego już z miesiąc są na aucie to postanowiłem odświeżyć polerkę. Mechanicznie, szczotką polerską płócienną na wiertarce i twardą pastą do końcowej polerki zrobiłem felgom dobrze. Powiem Wam, że zajęło mi to z 25 minut na koło ale efekt powala :

Zaawansowany Użytkownik Awatar Grey21
    BMW
    Szara Dama e32 735i
    Felga zajebista sam bym ci je z chęcią ukradł
    Ale z oponą to sie trochę nie popisałeś bo ma chyba z 15 lat co? Ale to nieważne ,takie zboczenie zawodowe bo nie lubie marki pirelli
    Ps . pprzenieś sobie wlew gazu pod klapkę ,będzie wygodniej ci tankować

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Widziałem na własne oczy polerkę ,ale jednej felgi i wyglądało superr świeżo

Knefel otwierania bagażnika miażdży

Martynka dzięki raz jeszcze za oświetlenie

BMW
    735 iL
    opony, maja chyba z 10 lat z tego większość czasu były magazynowane, bieżnik jeszcze dziewiczy, miały być nowe i dalej takie są w planach ale dostałem komplet za flaszkę, za to z epoki, kierunkowe, wszystkie takie same, idealne do klimatu felg :P

@Elvis, nie ma sprawy, polecam się na przyszłość , tamta felga co widziałeś dopiero teraz wygląda jak ją poprawiłem do stanu jak na foto. Chyba mnie czeka zabawa raz na miesiąc. Właśnie robi się film z polerki, może wrzucę na YT
    Ostatnio edytowane przez Martynka ; 27-03-2014 o 21:19

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Ciesze się, wiesz co mam zamiar zamontować do mojej.

Ja tez sie biorę za polerkę alpin.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Grey21
    BMW
    Szara Dama e32 735i
    Ahh mam cię ! te opony są z 1998 r teraz zerknełem na Dot 468<
    Czyli mają 16lat .... Ehhh sory ,zboczony jestem na ten temat bo dziennie wymieniam teraz jakieś 80 sztuk