Strona 22 z 53 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 523

Wątek: Witam 7er.pl

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar IMPEX1950
    BMW
    Rolls Royce Phantom
    no dzieje sie , dzieki za pomoc przy drobnostce w moim e32, czekam na efekt klapy i dzwieku, u mnie tez cos kiepsko sciaga antena i jak podrobisz to moze u mnie cos grzebniesz z fm.

Doświadczony Użytkownik Awatar Martynka
    BMW
    735 iL
    @IMPEX1950 hehe, do usług. dzięki za podsunięcie pomysłu z przyciskiem do bagażnika i za przycisk.

jak już wcześniej pisałem wywaliłem w kosmos linkę, która otwierała bagażnik bo ze względu na kwadratową tablicę mam usunięty zamek i przerobiłem na otwieranie z kabelków. do tej pory nie mając koncepcji na przycisk do klapy otwierałem go zwierając przewody, ale Adam podsunął mi przycisk od E38 który będzie pasował tam idealnie.

@Zavoli proszę Cię bardzo, cała przyjemność po mojej stronie :) Widać żur w wężu i pojemniku ... fuuuj

EDIT
    Swoją drogą potrzeba matką wynalazków, w ciągu 5 minut z 2 metrów gumowego węża do paliwa i pompy paliwowej powstało urządzenie do ściągania oleju z miski skrzyni biegów... od góry przez rurę bagnetu :)
    Ostatnio edytowane przez Martynka ; 06-03-2014 o 16:56
    Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem...

Doświadczony Użytkownik Awatar nino
    BMW
    E32 735
    Myślę, że możemy to opatentować haha

BMW
    735 iL
    Dopracuję maszynę do następnego razu :) zniknie taśma izolacyjna i może jakiś zintegrowany on/off się pojawi :)

BMW
    Rolls Royce Phantom
    oj chopecki chopecki, wysysanie troszku oleju ze skrzyni za wiele nie da , moze tylko pogorszyc sprawe hehehe. mam na szczescie jedna skrzynie do m30 ktora na was czeka....do usług zebym nie wykrakał.

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Powiem Ci, że wczoraj specjalnie poszedłem się przejść do auta i na naklejce oryginalnej od konwersji na R-134, która była robiona pod koniec lat 90 tych, mam wyraźnie napisane, że maksimum czynnika to 1550g. Konwersja była robiona w ASO, działa do dzisiaj :)
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kecaj
    BMW
    E32 730i M60B30 '94, E36 328i Coupe '95, E34 520i Touring '96

Martynka w jakiej miejscowości mieszkasz? Bo dojazd ciekawy ;) No i mnie te tablice ciekawią, STA, a wpisane masz Zabrze w profilu... Jeśli oczywiście, to nie tajemnica ;)

Ja o ile dobrze pamiętam dwa lata temu dobijałem czynnik i wg. jakiś tam katalogów i nalepek na aucie, nabito mi 1950g czynnika chłodzącego. Klima chłodzi do tej pory bez zarzutów.
    No chyba że M60 ma inny układ?
    Ostatnio edytowane przez Kecaj ; 06-03-2014 o 19:26

Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
    3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
    E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic

Vip Vip Awatar epul
    BMW
    e32 740i 93'
    Blog
    14
    Akcja w tym wątku jak w '' Na wspólnej '' , a nową klape to chyba znałem osobiście :)

Jak German to Anna.

BMW
    Rolls Royce Phantom
    Cytat Zamieszczone przez epul Zobacz posta
    Akcja w tym wątku jak w '' Na wspólnej '' , a nową klape to chyba znałem osobiście :)
    nie to nie ta klapa co myslisz, leżała i czekała na tzw banioku na łolej, bunia od ciebie stoi nie tknieta

BMW
    735 iL
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    Powiem Ci, że wczoraj specjalnie poszedłem się przejść do auta i na naklejce oryginalnej od konwersji na R-134, która była robiona pod koniec lat 90 tych, mam wyraźnie napisane, że maksimum czynnika to 1550g. Konwersja była robiona w ASO, działa do dzisiaj :)
    Może kluczem jest słowo "konwersja" może taka sprężarka może mniej, może chodzi o uszczelnienia, ja dostosowałem się do mojej naklejki bez konwersji gdzie mam wyraźnie napisane, że maksimum czynnika to 1800g +/- 25g

Cytat Zamieszczone przez Kecaj Zobacz posta
    Martynka w jakiej miejscowości mieszkasz? Bo dojazd ciekawy ;) No i mnie te tablice ciekawią, STA, a wpisane masz Zabrze w profilu... Jeśli oczywiście, to nie tajemnica ;)
    to nie tajemnica, mam zabrze bo tak mam w dowodzie, mam STA bo tak kupiłem , a mieszkam gdzie indziej i robię porządki z meldunkiem więc bez sensu przerejstrować auto na zabrze aby zaraz znowu zmieniać na inne blaty. dojazd do mnie jest normalny, to co widać w tle to 60 metrów drogi gruntowej gdzie ciągle się budują domy nie ma więc sensu jej jeszcze robić.

Cytat Zamieszczone przez epul Zobacz posta
    @epul znaczy że taka nudna ?? To nie Twoja klapa, Twoja była cała porysowana :P