Tak wmawiajcie mi ile zapłaciłem i co robiłem przy rozrządzie! Rozrząd robiłem w warsztacie i kolegi Szeryfisch znanego z forum A8team. Wziął za robotę 500zł a za części, Ina continental, pompa rouville, termostat itd, zapłaciłem ponad 1000zł, więc ok 1400zł przesadziłem, wyszło ok. 1600 i robione było przez profesionalistę.
oglądałem co było w danym momencie na rynku - w każdej cenie (rozrzut potężny - chyba od 15 do 35 tys egzemplarze).
co jest bzdurą? picie oleju i powracające z nim problemy na forum A8 to bzdura? wymiana rozrządu to mniejszy kłopot niż w M62, którego temat nie dotyczy?
m62 nie ma potencjału? są nawet dedykowane komplety typu plug and play z kompresorami (3000 usd i jest twój;)... ile tego lata bokami w e30? ja nie twierdze ze jeden jest lepszy od drugiego. ale picie oleju i kłopoty jak to w każdym aucie z nalotem >300 tys km są. i nie nazywałbym tego bzdurą. 4.2 chleje olej, m62 regularnie wywala odme :) itp itd. jednak po lekturze forów i rozmowach z właścicielami - więcej zadowolonych opinii odnotowałem u właścicieli m62 (tak jak wynikało z wątku który linkowałem). ot co. dalsze udowadnianie to jak szukanie wyższości świąt...
faktem jest że 4.2 to prawdziwe V8 i brzmi potencjalnie 2 razy lepiej niż M62...
dalej - nie piszę o estetyce wnętrza, a o jakości i trwałości materiałów. w życiu nie widziałem tak zakatowanego fotela kierowcy w żadnym e38, jak widywałem praktycznie w każdym A8 D2, które oglądałem. tak samo powycierane przyciski od szyb, czy obdrapane rączki. a co do subiektywnej estetyki: IMHO plastiki wyjęte 1:1 z VW nie przystają do premium.
co do alu - super, pod warunkiem że znajdziesz 15 letnie auto, w którym rama nie była tykana. bo jak była - to jest loteria. bo mało kto potrafi się tym zająć. ale jak już znajdziesz - masz wieczne auto (no prawie, bo alu też koroduje... tylko wolniej i w inny sposób):)
Czy zużycie oleju, no które klient decyduje się w momencie kupna nowego samochodu, można nazwać wadą? Nie sądzę. Mi A8 paliła litr oleju na 5000km, nie kopciła ani nic, innego poza spalaniem.
Było juz o Audi A8 sporo tematów na forum:
http://7er.pl/showthread.php/30699-P...highlight=Audi
wystarczy poszukać, poczytać i się wie![]()
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Gdybyś trafił na taką to chyba nie miał byś dylematu http://www.finn.no/finn/car/used/obj...nkode=44621019
Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...
Ile kosztuje wymiana rozrządu to jest dobra inf. dla potencjlnego kupca więc nie rozumiem.... Chyba jest różnica między 1tys a 5-6 tys (może to iść na + bądz na -)??? No chyba że kupujący nie liczy się z kasą tylko wtedy nie potrzebny ten temat....
Ostatnio edytowane przez Jakub ; 19-12-2013 o 17:25
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Jeśli info. jest błędne to chyba trzeba to skomentować no chyba że chcesz wierzyć w ''garbate aniołki'' i wciskać koledze marne informacje... !? W takim układzie ja taki rozrząd zrobię za 600zł na tip-top pasuje ??? Kończę zbędne OT
Ostatnio edytowane przez Jakub ; 19-12-2013 o 17:45
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)