Witam Cię kolego.
Ja też odpowietrzałem układ w e30 324d w automacie i przyznam ci że to masakra.Ja robiłem tak ,że na włączonym ogrzewaniu przejechałem się kawałek stawałem gdzieś na poboczu poluzowałem opaskę na wężu ,który szedł do chłodnicy ten na górze wypuszczałem powietrze a jak już leciała woda to wszystko skręcałem odkręcałem korek od zbiorniczka i dolewałem wody i znowu runda kilka kilometrów i to samo.Jak już przy którymś razem z kolei nie uciekało żadne powietrze to odstawiłem auto żeby ostygł silnik a jak już był zimny to dolewałem wody do maksa i za jakiś czas sprawdzałem stan.

Ale w 7 e32 jest lepiej stajesz sobie tak ,żeby auto stało równo odkręcasz korek wlewasz tle wody ile ci wlezie,(możesz jeszcze naciskać któregoś węża tego który idzie od chłodnicy do silnika żeby przez zbiorniczek wylatywało ci powietrze z układu)później zamykasz wszystko odpalasz bryczke czekasz chwile żeby silnik się troszkę zagrzał i odkręcasz powoli śrubkę która jest na obudowie od termostatu i czekasz aż zacznie się wylewać woda później zakręcasz i dolewasz znowu tyle wody ile wlezie.Jak trzeba to powtarzasz to jeszcze raz.

U mnie to działało ale przecież każdy ma swoje metody.Pozdrawiam