Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: Sposób na fotoradar

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar matraks
    BMW
    2011 BMW 328i xDrive e92, 2007 Mitsubishi Endeavor
    Cytat Zamieszczone przez Aldik Zobacz posta
    Nie takie bezstresowe, jak jedziesz normalnie i masz zwalniać tylko dlatego że jest prosta na któej ktoś postawił fotoradar aby wzmocnić budżet..
    Trudno. Takie życie. Osobiście nie widzę problemu by zwolnić o te 20-30 km/h na kilkanaście sekund. Korona nikomu nie spadnie. I nie przesadzajmy, że co druga prosta jest obładowana bezsensownymi ograniczeniami i fotoradarami. Z resztą pojęcie "rozsądna prędkość" jest dość względne. Sam mieszkam w rejonie w którym ograniczenia prędkości są czasem wręcz absurdalne. Ulica na której mieszkam jest prostą, 2 kilometrową szeroką drogą z wydzielonym środkowym pasem. Wokół są tylko domy jednorodzinne. Żadnej szkoły czy przejść dla pieszych. Nawet chodników nie ma. Ograniczenie do 40km/h stoi tylko po to żeby nam mieszkańcom samochody zbytnio nie hałasowały:). Nawet do głowy mi nie przejdzie by przekraczać prędkość. Najbardziej szalona prędkość jaką osiągam to całe 45km/h. Szybciej nie jadę. Kasy mi szkoda. Amerykańskie autostrady? Ograniczenie do 55 mil/h czyli 88km/h to standard. Na niektórych nielicznych odcinkach jest dozwolone zawrotne 130km/h. Większość dróg lokalnych i krajowych to nie więcej jak 70-80km/h. Policji z radarami jest tu tyle, że można się zesrać ze strachu. Polska to bardzo liberalny kraj jeśli chodzi o ograniczenia prędkości i ich egzekwowanie. Z resztą nie wspominam już o mandatach jakie można tu wyłapać za przekroczenia prędkości. Łącznie z 6 miesięczną odsiadką. A wy się sracie jak trzeba zapłacić 200-300 zł:D
    Przez te ładne kilka lat jakie mieszkam w USA zapłaciłem jeden mandat za prędkość. Byliśmy na wakacjach w Północnej Karolinie. O 12 w nocy dostałem $300 mandaciku za jazdę 126km/h na ograniczeniu 110km/h:) Autostarda, środek nocy i całe 16km/h za dużo. Policjant miał minę jakbym mu matkę zabił. Zawiniłem więc nie biadolę. Trza było jechać 110:)
    Ostatnio edytowane przez matraks ; 24-12-2013 o 02:12