Panowie powiem jak to wygada rzeczywi¶cie z mojego punktu widzenia...

Jest ju¿ 13grudnia, nie mam samochodu, a ja ok 28-29.XII.br mam wa¿ny wyjazd "W Europê" z grubsza zrobiê z pewno¶ci± ok 5.000km (w tydzieñ) i dlatego chcia³em kupiæ wygodn± limuzynê albo E65 albo A8 D3, z D3 widz±c co siê dzieje z og³oszeñ które mamy do wyboru zrezygnowa³em i postanowi³em ¿e kupiê E65 w ON gdy¿ :

Po pierwszy zaleje pe³ny bak i zrobiê spokojnie ponad 1000km na jednym tankowaniu, a jak kupiê N62 i zamontuje LPG to nikt mi tego nie zrobi "hop, siup raz dwa" czyli nie zd±¿ê z instalacj±, pomijam fakt ¿e przy LPG dojdzie ko³o zapasowe i nie bêdê mia³ na nic miejsca w baga¿niku (a ka¿dy miejsca w tym miejscu bede potrzebowa³) ponadto dodam ¿e przy trasie za jednym machem np. jad±c 1500km bêdê musia³ tankowaæ 6-8 razy jak nic (nigdy nie czekam a¿ LPG skoñczy siê do koñca tylko tankuje jeszcze przed zapaleniem rezerwy).

Po drugie po powrocie mia³em w planach jeszcze kilka takich wiêkszych "tras" do zrobienia po czym generalnie auto bêdzie mi sta³o, w zwi±zku z tym chcia³em kupiæ auto (DU¯A LIMUZYNÊ) "na chwilê", szkoda ¿eby sta³o i siê marnowa³o, a po 3 miesi±cach nie bêdê mia³ wiêkszego zapotrzebowania ¿eby nim je¼dziæ.

Wiêc najchêtniej kupi³bym co¶ do 15-20k pln Np. E38/E39 - Ale takim nie chce jechaæ i nie pojadê w trasê!

Nie wiem kto jak i do czego u¿ytkuje swój pojazd, jedni codziennie nim je¿d¿± po 500km a jeszcze inni 3 razy w tygodniu wyje¿d¿aj± swoj± 7er po bu³ki no i auto kupione za 60-70k pln z roku na roku tylko traci na warto¶ci a tak wysoka suma "¶pi".

Tutaj 90% ludzi jak kupuje auto, szczególnie 7er to szuka po pó³ roku albo i rok i nie kupuje w ogóle albo kupuje na np. 10lat, ja zmieniam auta co rok-pó³tora, aby nie traci³y na warto¶ci o której pisa³em wy¿ej oraz druga sprawa to moja ciekawo¶æ "motoryzacji" - najchêtniej je¼dzi³bym wszystkim dlatego lubiê je zmieniaæ.

Po mniej wiêcej przedstawienie czego wymagam i jak to wszystko wygl±da, mo¿e ³atwiej uda mi siê dokonaæ wyboru z wasza pomoc± je¶li rozumiecie o co mi chodzi w ogóle.