Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 57

Wątek: 730d Warszawa / Wrocław - Lift - Prośba o ocenę

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA

Jak chcesz kupić auto praktycznie tylko na wyjazd a potem ma stać, to wg mnie lepiej kupić coś pokroju wspomnianych przez Ciebie E38/E39, szybciej sprzedasz i mniej stracisz na tańszym samochodzie.Tak czy siak w dzisiejszych czasach diesla szybciej sprzedasz, czy to E38 czy E65.

Cytat Zamieszczone przez Arman Zobacz posta
    Np. E38/E39 - Ale takim nie chce jechać i nie pojadę w trasę!
    Ale dlaczego ?? Przecież te "stare" konstrukcje są dużo mniej awaryjne, nie naszpikowane tak elektroniką. Mowa oczywiście w obydwu przypadkach o egzemplarzach w dobrym stanie. Sam wspomniałeś, że E38 dobrze wspominasz, więc czemu nie ?
    Ostatnio edytowane przez tequila1909 ; 13-12-2013 o 15:28
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Zaawansowany Użytkownik Awatar Arman
    BMW
    740d F01

Masz rację, zgadzam się z Tobą.

Tylko mimo wszystko chce coś "świeższego", jeśli nawet jest mniej awaryjny E32, to wolałbym robić trasę F01 i myślę że zdecydowana większość by tak wybrała :)

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Sam napisałeś, że nie chcesz "zamrażać" gotówki, a kupując choćby którąś z w/w E65 stracisz, kwestia tylko ile. Wiesz dobrze, że takie auta nie sprzedają się od ręki, dlatego proponuję model niżej żeby "zaoszczędzić"
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

BMW
    740d F01
    Ja od 4 lat co kupiłem samochód, jeździłem nim właśnie rok, czy więcej i jeszcze mi się nie zdarzyło abym na nim stracił, płaciłem np. 50k sprzedałem za 49k, gorzej jak kupie np. za 50k i będę musiał naprawiać skrzynie, silnik lub coś innego poważnego to wówczas z pewnością tych pieniędzy nie zwrócę. Rzeczy eksploatacyjnych czy drobnych napraw nie liczę - jeżdżę to płacę to normalne, ale z reguły starałem się kupować takie auta aby na nich nie tracić.

Zaawansowany Użytkownik Awatar zdzichu290186
    BMW
    było E32 735 R6
    To może wyjściem dla Ciebie będzie zamiast pakować w auto taką kasę, wypożyczenie na tą trasę " wygodnej limuzyny " ;)

Kupić zawsze zdążysz, a kupno w takim pośpiechu, może nie przynieść dobrych efektów ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    brak

ten z wroclawia ma dziwne zestawienie tapicerki. Podobno jest to indywidual, ale gdyby to byl indywidual to mialby progi indywidual, a te zdecydowanie wygladaja mi na zwykle, trzy literki BMW zmiast podswietlanego Indywidual.

Doświadczony Użytkownik Awatar MC1
    BMW
    Ex - E 36 325i coupe, E 39 530D individual, teraz E 65 730D
    Cytat Zamieszczone przez bmw Zobacz posta
    ten z wroclawia ma dziwne zestawienie tapicerki. Podobno jest to indywidual, ale gdyby to byl indywidual to mialby progi indywidual, a te zdecydowanie wygladaja mi na zwykle, trzy literki BMW zmiast podswietlanego Indywidual.
    BMW nie każdy indywidual ma takie progi, raczej należy to do żadkości zapewne była to nie tania opcja...

ARMAN wydaje mi się że jeżeli potrzebujesz samochód na tą trasę to nie musisz szukać specjalnego wypasu. Wyznacznikiem powinno być ACC jak dla Ciebie to podstawa i świetne urządzenie wiem bo mam :-) Tak jak mówisz 3.0 diesla nie ma się co bać, ja sam zrobiłem takim dieslem ok 160 tysi i nie pomyślałem że turbina może paść czy wtryski po prostu działały bez zarzutu. Nie wiem skąd Adasio bierze te dane o awariach a tym bardziej ceny 5000 za turbinę haha czemu nie dziesięć (za tysiala robi się regenerację w renomowanej firmie z dwu letnią gwarancją) więc o co comon. Także to bardzo dobry wybór tym bardziej w trasy bo 200 to spokojna prędkość przelotowa (oczywiście w Niemczech) :-)
    Moja 7er zdobywczyni I miejsca w kategorii E65 na zlocie Ślesin 2014.

BMW
    740d F01
    Wiem, dlatego myślę że łatwiej powinno mi się wybrać auto, zależy mi aby silnik pracował równo, nie był kręcony, aby skrzynia pracowało wzorowo, wycieki itp... ogólnie nie szukam nowego auta ale auto ma byc godne swoich pieniedzy abym pozniej mogl je godnie odpsrzedac.

Co do wypasu... w swojej 745i miałem dużo bajerów i dzisiaj wiem że absolutnie tego wszystkiego mi nie potrzeba.

Mile widziany KONIECZNIE jasny środek, Logic 7, automat. klapy bagażnika, bixenon skrętny, fotele komfort (wystarczy mi samo podgrzewanie) z przodu wraz z pamięciami, klimatronic 2x strefy, Dynamic Drive koniecznie, soft close, roleta na tylna szybę, szyberdach kierownica trójramienna...

wiadomo że nie narzekałbym na zawieszenie z NIVO, ACC o którym mówisz czy Night Vision lub grzaną kierownicę... ale zgadzam się z naturą że nie można mieć wszystkiego :)

...i czasem nie mówcie ze moje wymagane zawieszenie jest nieosiągalne i bardzo rzadkie :)
    Ostatnio edytowane przez Arman ; 13-12-2013 o 18:52

BMW
    740d F01
    Panowie chyba znalazłem auto które jest IDEALNE! Czarne z mega jasnym środkiem i bardzo dobrym wyposażeniem... Polski Salon, auto niby jakiegoś zarządu.

http://otomoto.pl/bmw-750-li-max-wyp...C31398084.html

Co powiecie?

Doświadczony Użytkownik Awatar euro_tuned
    BMW
    F02 750Li xDrive
    Wyposażenie takie jak na być.. alcantara na podsufitce, ekran tylnej kanapy, pełna elektryka wszystkich foteli. Motor też najlepszy z możliwych jak dla mnie. Auto na pewno bardzo godne uwagi.