Cytat Zamieszczone przez euro_tuned Zobacz posta
Bo on potrzebuje mieć "uderzenie" i brakuje mu bassu. Kto chce czysty dźwięk montuje logic7. W najnowszej serii 6 zestaw audio bang&olufsen za 24000zł też by pewnie był zły bo tam nie ma bassu trzęsącego szybami tylko krystalicznie czysty dźwięk z idealnych głośników. Ale do tego trzeba się troche znać na muzyce a nie tylko upa upa pod blokiem.
Te głośniki takie idealne nie są jak Ci się wydaje.
Miałem w łapach wysokie i średnie z bang&olufsen z F01 i szczerze powiedziawszy to nie jest to jakiś mega rewelacyjny sprzęt. Ceramiczna membrana wysokotonowego i włókno szklane lub aramid dla średniaka to tak na prawdę nic nowego w dzisiejszych czasach.
Kwestia jest taka, że w tych wszystkich systemach dźwięk tworzy procesor, a nie głośniki. Wydając podobną kasę w dobrym zakładzie i montując dobry system stereo myślę, że efekt byłby sporo lepszy.
O ile B&O nie słyszałem w BMW, to słyszałem L7 oraz Bose w Audi. Przede wszystkim brakowało mi sceny. Po przestawieniu paru opcji w L7 trochę lepiej było(wokalistę słyszałem przed sobą), ale nadal szału nie było.
U siebie mam tweetery Focal TN51(stara seria Utopia) i ta scena bez większych problemów jest lepsza a i tak mam sporo zastrzeżeń bo wiem, że można lepiej.

Nie róbmy z tych systemów 8 cudu świata. Przede wszystkim płaci się za znaczek.
Moim zdaniem i L7, i Bose są przebasowione, no ale taki system kupi klient, a nie taki w którym scena i wybrzmiewanie instrumentów jest prawidłowe. Poza tym, po co lepszy sprzęt jak klient wrzuci pendrive z mp3 i całą jakość diabli wzięli