Pokaż wyniki od 1 do 10 z 141

Wątek: Agresywny pan w BMWe

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar capoZe32
    BMW
    750iL (not LPG)
    Blog
    4
    Cytat Zamieszczone przez soldier79 Zobacz posta
    Kolego, niestety musisz się liczyć z faktem, iż ktoś może mieć podobną na naboje 9mm para i wtedy już tak łatwo nie będzie... Bo może to być ktoś kto ci tą dziewiątką odda albo policjant a wtedy zapamiętasz ten dzień do końca życia. Ponadto używając tej wiatrówki przeciwko innej osobie możesz narazić się na odpowiedzialność karną tak jakbyś miał w ręku broń palną.
    Kolego, ja tą broń kupiłem do samoobrony, czyli na nikogo nie będę się rzucał, ani strzelał bez powodu. Kupiłem ją z racji tego, iż nie mogę się wdawać w bójki i innego tego typu rzeczy ponieważ mam drogie aparaty słuchowe.

To, że ktoś wyciągnie podobną lub inną broń tego typu co ja to szanse są tak bliskie zeru, że nie ma co nawet o tym się rozpisywać. Ta wiatrówka ma na celu odstraszenie i/lub dać komuś po nogach (a boli jak cholera) i do celów rekreacyjnych. Nie wyciągam jej ani nie noszę na widoku i nie chwalę się nią. Im mniej osób wie tym lepiej.

3 dni temu wracałem z Tesco do domu, było dosyć późno i ciemno na tej uliczce. Policja mnie zatrzymała do kontroli (czy piję alkohol i czy posiadam narkotyki jakieś). Miałem przy sobie wiatrówkę i od razu ostrzegłem Szanownych Panów Policjantów, że mam przy sobie broń gazową. Nawet nie wyciągali swojej broni tylko prosili mnie o wyciągnięcie wszystkiego i oglądali sobie ją. Poprosili o bezpieczne jej używanie i do widzenia.

A co od odpowiedzialności karnej o użyciu broni to proponuję poczytać co i za co grozi zwykłemu człowiekowi ;)

Pozdrawiam.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW E60 530i, ex E38 728i, ex E87 118d, ex E39 520i

Cytat Zamieszczone przez capoZe32 Zobacz posta
    Kolego, ja tą broń kupiłem do samoobrony, czyli na nikogo nie będę się rzucał, ani strzelał bez powodu. Kupiłem ją z racji tego, iż nie mogę się wdawać w bójki i innego tego typu rzeczy ponieważ mam drogie aparaty słuchowe.

To, że ktoś wyciągnie podobną lub inną broń tego typu co ja to szanse są tak bliskie zeru, że nie ma co nawet o tym się rozpisywać. Ta wiatrówka ma na celu odstraszenie i/lub dać komuś po nogach (a boli jak cholera) i do celów rekreacyjnych. Nie wyciągam jej ani nie noszę na widoku i nie chwalę się nią. Im mniej osób wie tym lepiej.

3 dni temu wracałem z Tesco do domu, było dosyć późno i ciemno na tej uliczce. Policja mnie zatrzymała do kontroli (czy piję alkohol i czy posiadam narkotyki jakieś). Miałem przy sobie wiatrówkę i od razu ostrzegłem Szanownych Panów Policjantów, że mam przy sobie broń gazową. Nawet nie wyciągali swojej broni tylko prosili mnie o wyciągnięcie wszystkiego i oglądali sobie ją. Poprosili o bezpieczne jej używanie i do widzenia.

A co od odpowiedzialności karnej o użyciu broni to proponuję poczytać co i za co grozi zwykłemu człowiekowi ;)

Pozdrawiam.
    Jeżeli wiatrówki używasz do samoobrony to mam nadzieję, że przy sekcji zwłok nie pękną ze śmiechu... Jeżeli dla ciebie broń gazowa to to samo co broń pneumatyczna polecam lekturę Ustawy o broni i amunicji...

Zaawansowany Użytkownik Awatar capoZe32
    BMW
    750iL (not LPG)
    Blog
    4
    Cytat Zamieszczone przez soldier79 Zobacz posta
    Jeżeli wiatrówki używasz do samoobrony to mam nadzieję, że przy sekcji zwłok nie pękną ze śmiechu... Jeżeli dla ciebie broń gazowa to to samo co broń pneumatyczna polecam lekturę Ustawy o broni i amunicji...
    Posiadam broń na stalowe kule 4.5 mm napędzane CO2. Ta broń nie zabije i jest legalnie sprzedawana bez pozwolenia. Ale koniec OT temat jest o czym innym. Pozdrawiam.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW E60 530i, ex E38 728i, ex E87 118d, ex E39 520i
    Cytat Zamieszczone przez capoZe32 Zobacz posta
    Posiadam broń na stalowe kule 4.5 mm napędzane CO2. Ta broń nie zabije i jest legalnie sprzedawana bez pozwolenia. Ale koniec OT temat jest o czym innym. Pozdrawiam.
    Kolego, nie zarzucam nikomu niczego, po prostu sugeruję życzliwie lekturę przepisów prawa... Natomiast w kwestii Twojego komentarza zwracam uwagę, nie tylko na kwestię Pozwolenia na posiadanie broni w myśl Ustawy o broni i amunicji ale na przepisy Kodeksu Karnego o uzasadnionej obawie o utratę życia lub zdrowia. Dokładnie Kolego temat jest o czym innym, nie będę się więcej wypowiadał bo jest to bezprzedmiotowe. Pozdrawiam.