Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: wtryskiwacze....

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65
    no wlasnie tez takie bylo jedno z moich pytan czy trzeba kodowac bo slyszalem ze trzeba i moze problem jest bo nie jest z kompem skafigurowany....a co do wyciagania wtryskow to mam juz za swoje auto stalo 2 tyg najpierw w bmw walczyli 4 dni nie dali rady wyciagnac pozniej w ATU 1 dzien i tez nic (niemcy straszne lewusy) ja umiem duzo zrobic tylko nie mialem klucza odpowiedniego...po tym tygodniu zabralem auto poprosilem znajomego dorobil mi klucz zaplanowany przezemnie plus tydzien psikalem odrdzewiaczem gdy dostalem klucz nakrecilem i po 15-20 uderzeniach wyszedl.....to tak apropo

dodam ze w bmw chcieli pol silnika rozbierac i od dolu wybijac wtrys...i mi powiedzieli okolo 2 tys euro :) teraz moge im swoj klucz odsprzedac :) dlatego boje sie tam teraz jechac z jakims ustawianiem kompem bo nie wiadomo co wymysla i czy wogole zrobia....tragedia

Vip Vip Awatar szczurek
    BMW
    e38 740d e39 525d e65 745i pędzlem malowana m5 sznicer gangsta stajl
    i to jest właśnie druciarstwo koledzy!!!! kupiłeś sobie e65 w dizlu. chciałes jeździć z klasą ale w cenie vw passata tdi. sam chcesz naprawić auto chociaz komkpletnie się na tym nie znasz. wydasz więcej kapusty u mechanika który będzie poprawiał po tobie błędy. po co od razu śmigasz do aso. zapytaj pana google gdzie w twojej okolicy jest warsztat boscha czy delfiego który regeneruje wtryskiwacze. zostawiasz auto nawet i na tydzień . odbierasz naprawione z gwarancja ze nic wiecej się nie stanie. a tak tu do kolegi mechanika tam na diagnoze do aso ile cie skasowali??? 150 czy 200?? bo nie wierzę ze za darmo !!!! jeszcze troche pojeździsz z tym wtryskiem i wypali sie tłok . i bedzie kolejne 730d na allegro za 30 tys zl
    codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65
    kolego akurat umiem duzo sobie sam zrobic a tu tylko siegam informacji na ten temat....w bmw akurat nic nie zaplacilem bo nie podolali zadaniu i zabralem od nich auto bo chcieli mi caly silnik rozebrac....sam wymienilem ten wtrysk gdzie tu bym pewnie zaplacil jakies 400-500euro i o jakiej gwarancji mowisz....mam gwarancje na wtrysk....sam go wymienilem i teraz szukam dalej co moze byc nie tak.....a pozatym lubie sam sobie pogrzebac przy aucie bo nie jestem leniwy i nie musze oddawac auta do mechanika....jeszcze mi sie to nigdy nie zdazylo....do bmw tylko oddalem z tego wzgledu ze nie mialem klucza oni mieli i co z tego jak nie dali rady....sam dorobilem klucz i sam to wymienilem z czegos takiego mozna byc dumnym a nie z tego ze sie spi a auto ci ktos robi. a tak naprawde nie wiesz do konca jak ci zrobia itd....ja jak zrobie mam pewnosc ze bedzie dobrze. juz nie raz mialem przypadki jak cos spieprzyli i sie wykrecali ze to nie przez to np silnik padl bo zle cos wymienili itd. i zapomnij o kase zwrotnej....wiec nie musisz sie wymadrzacz....bo nie o to w tym temacie chodzi ktory zalozylem....i to czy sie znam czy nie to nie wazne bo kolejne auta ktore mam sam naprawiam i sie ucze je naprawiac caly czas....trzeba sie rozwija a nie stac w miejscu :D a kase dla mechanika wole przeznaczyc na inne ciekawsze cele :) pozdro dla leni :DDD bez urazy ale nie lubie nie potrzebnych komentarzy!!!!!

p.s. druciarstwem to moze byc szpachlowanie i malowanie nadkola albo klejenie zderzaka poxipolem
    w de kolego mechanik bierze 100e za h a nie 50 pln jak w pl.....trzeba tez miec czasem w glowie a nie tylko w kieszeni....zamykam ten temat...opisze usterke jak ja naprawie dla majsterkowiczow....
    Ostatnio edytowane przez halunnn ; 24-01-2014 o 19:28

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65
    Bosh nie udostępnił jeszcze lini technologicznej do regeneracji wtryskiwaczy piezoelektrycznych.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65
    bylem w bmw zrobilem termin i maja mi wgrac ten wtryskiwacz bo podobno po wymianie zawsze trzeba tak robic....zobaczymy co tym razem wymysla.....

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E32 730i M30B30 188KM
    Powodzenia

Wysłane z mojego GT-N8000 przy użyciu Tapatalka

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65
    bylem w tym bmw wgrali mi ten wtryskiwacz i usuneli bledy....auto mi wiecej palilo niz komp pokazywal i po wgraniu raczej nie wiele sie zmienilo :/ pytalem czy jest mozliwos jakos ustawic te wtryski czy cos takiego jak to sie robilo w innych autach ale to chyba benzyniaki....to moj pierwszy diesel i za bardzo nie wiem jak to tu dziala i co jest odpowiedzialne za wieksze spalanie :/

a ile wasze diesle pala?? mi na kompie pokazuje 11,4 praktycznie samo miasto robie przy sredniej predkosci 27-28 to co na kompie wyswietla....a z tego co tankuje wydaje mi sie ze jeszcze wiecej pali...to normalne....??
    Ostatnio edytowane przez halunnn ; 19-02-2014 o 19:51

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65
    wlasnie zrobilem ten test przelewowy i jest spora zbierznosc :/ w 1 i 2 pokazalo najwiecej 3 i 5 mniwj i 4 i 6 najmniej w kazdym mniej wiecej po rowno.....i co z tym fantem nazlezy teraz zrobic jak mam sie do tego zabrac....podpowiedzcie cos....:////Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMAG0830.jpg
Wyświetleń:	25
Rozmiar:	99.8 KB
ID:	6796Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMAG0831.jpg
Wyświetleń:	23
Rozmiar:	100.5 KB
ID:	6797Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMAG0832.jpg
Wyświetleń:	22
Rozmiar:	100.2 KB
ID:	6798

panowie czego moze byc to wina?? macie jakies pomysly...moze ci co mowili o tym tescie maja cos do podpowiedzenia
    Ostatnio edytowane przez halunnn ; 07-03-2014 o 11:51

Zaawansowany Użytkownik Awatar KleMarine03
    BMW
    E65 730 D
    1. sprzęgło hydrokinetyczne może być objawem teletania budą.
    2. odłącz przepływkę i przejedź się sprawdź czy problem zniknął.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65
    a co z tym testem ktory zrobilem i ze sa trzy rozne poziomy napelniania NO?? jaka jest tego przyczyna?? dzisiaj sprawdze ta przeplywke

nie mialem czasu jeszcze sprawdzic tej przeplywki ale podlaczalem po wymianie wtrysku pod kompa i teraz juz blad nie wyskakuje.....czas sprawdzic chyba ta przeplywke....

dzisiaj jezdzilem z odlaczona przeplywka i dalej to samo....a po podlaczeniu do kompa juz niema zadnych bledow....ma ktos pojecie jak sie teraz do tego zabrac :/??????
    Ostatnio edytowane przez halunnn ; 23-04-2014 o 18:27