M30b30 do m30b35?? Haha to chyba nigdy nie jezdziles zdrowym b35. Majac e32 to sie nie sciga, a wyglada...a w e32 z takim drutem pod maska to wstyd troche, chyba ze mowisz ze linka zerwana od maski :D
Panowie nie dla takich tekstów odgrzewałem tego kotleta:) O przeróbkach które zrobił kolega SkeYT słyszałem bardzo dużo dobrego ale nie miałem nigdy jakiegoś porównania ale powinniśmy się cieszyć że mamy wśród "swoich" osoby które się tego podjęły. BRABUS powinieneś podpytać kolegi jak zamontował przepływkę ustawił ją i co musiał pozmieniać żeby to hulało
Sorki za Ot ale musiałem pzdr:)
Miałem przepływkę od 2.8. Jest schemacik jak to podłączyć. Dziwnie się jeździło i nie podobał mi się widok pod maską. Pobawiłem się starą i jak pozbyłem się tej termicznej to dopiero znalazłem pęknięcie w gumie do przepustnicy :)
M30B30 które oglądałeś przeszło gruntowną odbudowę oraz kilka modyfikacji mechanicznych silnika. W dodatku wyeliminowane zostało archaiczne sterowanie mieszanką oraz zapłonem i zastosowano w pełni sekwencyjny wtrysk benzyny i w pełni cyfrowe sterowanie zapłonem dla każdego cylindra indywidualnie!!!. Silnik uzyskał parametry o wiele lepsze niż przewidziała to fabryka w nowym egzemplarzu. Napisana została nowa mapa zapłonu i paliwa. Nie znasz tematu "od środka" więc wiesz.... I jeździłem B35 które trzymało serię w 95% i niestety od tego B30 dostaje baty i to konkretne :) Co do wyglądu jak to ująłeś... o gustach się nie dyskutuje podobno. Właściciel dostał to czego wymagał, a nawet więcej niż się spodziewał.
A można wiedzieć co kolega słyszał konkretnie? :)
PS. Wybaczcie za post pod postem ale dopiero teraz zwróciłem uwagę na multi cytat...
Ostatnio edytowane przez BOSS ; 06-12-2015 o 11:49