KWT możesz dokładniej sprecyzować do wykasował do ustawień? Mam chyba podobny problem, występuje on dość rzadko i mija gdy auto zgaszę i odpalę ponownie. Na gaz reaguje prawidłowo niezależnie czy ma 500 czy 700 rpm
KWT możesz dokładniej sprecyzować do wykasował do ustawień? Mam chyba podobny problem, występuje on dość rzadko i mija gdy auto zgaszę i odpalę ponownie. Na gaz reaguje prawidłowo niezależnie czy ma 500 czy 700 rpm
Niestety nie sprecyzuję bo nie byłem przy tym jak robił diagnostykę no i jestem też tylko kierowcą i raczej marnych majstrem.
Ja się zasugerowałem podpowiedzią Domela, że trzeba przeprowadzić adaptację silniczków valvetronica i połączyło mi się to z tym jak Kordelasinski po wymianie uszczelniaczy mówił, że one się przycinają jak się je ściągnie. Dzisiaj facet powiedział po prostu, że przywrócił ustawienia fabryczne co może się równać adaptacja valvetronica.
U mnie te obroty trzymał podwyższone cały czas i to ewidentnie po tej wymianie uszczelki. Jeżeli u Ciebie występuje to sporadycznie to może być coś innego.
Dobra diagnostyka powinna pomóc myśle.
Ostatnio edytowane przez KWT ; 13-11-2014 o 21:30
Na gaz w sensie na pedal gazu :-)
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Rozumiem teraz
Ostatnio edytowane przez KWT ; 13-11-2014 o 21:35
Jak miałem walnięty termostat to miałem o wiele większe spalanie...
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
U mnie po tym zabiegu spalanie nawet chyba spadlo. Udalo mi sie na odcinku 40km zejsc do 9.1 l/100 :) po czym srednia na baku wyszla 13.5 w proporcji 60/40 miasto/trasa.
Nalezy w tym miejscu jednak wspomniec ze 6er jest jakies 300kg lzejszy od 7er.