Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Przywracanie blasku E38 - prośba

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E91 > E38

W pierwszej kolejności udało mi się wymienić
    -oleje + filtry
    -końcówki drążĸów + drążek główny
    -sprężyny tył

Listwy chyba zrobie na wiosnę jak dam samochód do lakiernika żeby porobić to co zaczyna gdzie nie gdzie wychodzić

Cytat Zamieszczone przez shebi Zobacz posta
    plastikowy tył zaslepki gniazda obd i 2 metalowe klipsy do przymocowania frontu drewninnego kupisz śmiesznie tanio w ASO (10-15zl?), wystarczy przełożyć front - kiedyś zlamalem i musiałem wymienić... :-P
    Dzięki Shebi - nie wiedziałem, że jest to rozbieralne.

Mam jeszcze problem z "bujaniem" samochodu (cyklicznie drży?), przy 100km/h auto zachowuje się tak jakby nie wiem, jedna opona była,np. wybrzuszona (opony są nowe) na starych było to samo. Felgi proste (dwa razy wyważałem koła), zbieżność ustawiona. W zawieszeniu wszystko porobione... Macie jakieś pomysły co to może być ?? Przy wyższych prędkościach >160km/h problemu nie ma ale to nie jest rozwiązanie :)

Pozdro

Zaawansowany Użytkownik Awatar Mikołaj
    BMW
    ,728i 95 Fiolet , E38 M62b44 98, M73B54 99 Aktualnie e65 m57 2004
    Auto na podnośnik lub na stacje diagnostyczną i szarpaki jeszcze raz dokładnie wszystko sprawdzić. Na początku po tym jak zrobiłeś filtry i oleje to jeszcze profilaktycznie odmę o świeczkach nie wspomnę + ewentualnie uszczelki dekli, jeśli świece będą w oleju. Potem silniczek krokowy zostaw na parę godzin niech poleży w nitro (żeby się wypłukał) i tak jak pisałem wcześniej podszybie.

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Cytat Zamieszczone przez shebi Zobacz posta
    plastikowy tył zaslepki gniazda obd i 2 metalowe klipsy do przymocowania frontu drewninnego kupisz śmiesznie tanio w ASO (10-15zl?), wystarczy przełożyć front - kiedyś zlamalem i musiałem wymienić... :-P
    Dobrze prawisz shebi. Numer potrzebnego elementu to: 51168218367

źródło: http://www.bimmerboard.com/members/s...OBD_fix_01.JPG

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E91 > E38
    I do tego doszly jeszcze dwie rzeczy:
    odebralem dzisiaj samochod z gzw i przestal dzialac centralny zamek z pilota i pdc z przodu, gzw twierdzi ze oni nie mogli nic zepsuc taki zbieg okolocznosci :-). Wie ktos co mogli ewentualnie odlaczyc albo co sie moglo stać ?

Edit: PDC działa ale tylko jeden :) do tego dochodzi jeszcze spryskiwacz reflektorów - też milczy :(. Może jakis bezpiecznik poszedł ?
    Ostatnio edytowane przez zergian ; 14-12-2013 o 08:02

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E91 > E38
    Po dzisiejszej jezdzie w deszczu zauwazylem, ze przastal tez dzialac czujnik deszczu.
    Czyli od odbioru samochodu z gzw nie dziala centralny z pilota cz. deszczu, spryskiwacz reflekotorw i parktronic przod (znaczy dziala ale tylko jeden czujnik). Moze odpieli przez przypadek jakis modul ???

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    liczba drobnych problemów dobrze wróży na przyszłość przy rzeczach grubszych :-P

nie wim czy sie komentujesz, ale jeżeli kupiłeś auto jako osoba prywatna od firmy (np. od komisu), to masz 1-2 lata gwarancji ( gwarantuje ci to ustawa o sprzedaży konsumenckiej). zbierasz rachunki , bierzesz prawnika i masz z głowy

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E91 > E38
    Ja jednak mysle, ze chlopaki jak montowali gaz cos namieszali, dlatego pytalem czy nie ma jakiegos modulu odpowoedzialnego za cz. Deszczu spryskiwacze refl. I otwieranie samochodu ktory mogliby odlaczyc. Jutro przejade sie do mobil klimatu moze znajda przyczyne.
    Ostatnio edytowane przez zergian ; 10-04-2014 o 21:57

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740IA M60, E39 525d
    bardziej bym obstawiał jakiś bezpiecznik, chyba, że już sprawdzałeś?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E91 > E38
    Podszybie i świece załatwione
    Spryskiwacze reflektorów i parktronic naprawiły się same (podpięcie pod kompa rozwiązało problem :) ), piloty też wystarczyło na nowo zaprogramować więc nie było tak źle.

Ale żeby nie było tak kolorowo zaczął wypadać pierwszy cylinder (przy normalnej pogodzie dzieje sie to bardzo sporadycznie natomiast jak pada deszcz albo jak jest mgła - non stop)
    Błęd na INPIE 150 oraz sporadycznie 50 - wymienię cewkę może problem zniknie.

Czy ktoś z Was reanimował te listwy ? http://7er.pl/attachment.php?attachm...4&d=1386064389 ?
    Niestety nigdzie nie znalazłem listwy żeby uszczelka była w stanie zadawalającym :(
    Cytat Zamieszczone przez ratovnik Zobacz posta
    Np. w Castoramie kup zwykłą okienną, odpowiednio grubą i ją tam wciśnij.
    Hmmm.......

Zaawansowany Użytkownik Awatar Mikołaj
    BMW
    ,728i 95 Fiolet , E38 M62b44 98, M73B54 99 Aktualnie e65 m57 2004
    Te uszczelki parcieją niestety, używka zawsze będzie popękana albo ukruszona. Ori albo wyciąć starą i wcisnąć czarną do okien i tyle.