Kolego ja przy przekładce na B40 sprzęgło brałem z B30. Dołożyłem łożysko prowadzące wałka w wale korbowym (B40 miałem z automatu więc tam go nie było w wale) i zakupiłem nowe kompletne sprzęgło koszt 800zł z przesyłką. Koło dwu-masowe miałem jak nówka więc nie było potrzeby jego wymiany. Jeśli sterownik silnika zostawisz z automatu to pamiętaj że nie będzie Ci działał poprawnie Cut-Off przy hamowaniu silnikiem. Dlatego ja zostawiłem sterownik od B30 bo mapy są takie same dla obu silników. Przepływomierz ma tu znaczenie jeśli chodzi o poprawną pracę B40 bo sterownik silnika i tak po około 100km na BP dostroi się do nowego litrażu. Oczywiście kolektor ssący z B40 jeśli masz. Ja puściłem swoje B40 na kolektorze z B30 nieznacznie zmodyfikowanym żeby poprawić dół silnika (poza tym był to kolektor doświadczalny i jak bym go zepsuł przy modyfikacji to i tak założył bym ten z B40. Ogólnie na swój setup złego słowa nie mogę powiedzieć. Rwie jak rakieta :) A powyżej 4000rpm to urywa odbyt :D Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem