Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: świstty i gwizdy w kabinie

Początkujący Użytkownik Awatar przemuss1
    BMW
    BMW E38 740i m60
    Cytat Zamieszczone przez szybki77 Zobacz posta
    o widzisz chyba niedoczytalem ze od slupka to moze od blotnika daje jak otwozysz drzwi na gornej krawedzi blotnika powinna byc taka pianka na 2 klipsy moze przez nia daje
    szukałem jakiejs pianki ale nigdzie tego nie ma nie wiem dokladnie o co Ci chodzi sprawdzałem całe nadkola i tam nigdzie nie ma miejsca wolnego ze czegoś brakuje, tak samo jak po otwarciu drzwi wszytsko jest, wiec nie wiem , moze jakies foto moglbyś przy okazji podrzucic,

BMW
    BMW E38 740i m60
    Cytat Zamieszczone przez lukasz740 Zobacz posta
    Ja kiedyś miałem podobną sytuację, winne były uszczelki, które zaznaczyłem na zdjęciu. Ze starości nie przylegały po zamknięciu maski tak, jak powinny, głównie te dłuższe, bliżej szyby (ale zaznaczyłem Ci też te drugie, na puklach, może i one nie spełniają już swej roli). Żeby zdiagnozować usterkę, ściągnąłem je, a w szczeliny mocujące wepchnąłem kawałki drutu w otulinie (to akurat miałem wtedy pod ręką, druciarstwo pełną gębą :P), założyłem z powrotem (dzięki temu były wyżej, niż normalnie). Przejechałem się i okazało się, że to one były problemem. Radzę spróbować.
    racja , o tym nie pomyslalem zrobie tak jak mówisz, z tym drucikiem i jutro dam znać, fajnie żeby jakiś w koncu znalazl sie na to sposób

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E36 323i, E38 735i
    Akurat przy braku tej gumy do podnośnika w progu szum/świst też się strasznie niesie, bo leci w progu i po słupkach do góry. nawet jak nie masz gumy to weź którąś z innego miejsca (na przykład z tyłu) i wstaw na chwilę i zobacz czy coś się zmienia.

BMW
    BMW E38 740i m60
    Sorki ze dopiero odpisuje. Co do tej gumy założyłem ją lecz nic to nie zmieniło, dalej świszczy tak samo jak świstało po słupkach dźwięk się niesie a także słychac spod szyby lecz nic tam nie czuć że wieje, a tak jak mówie dla pewności wklejalem szyby i nic..juz nie wiem co moze byc i co może pomóc a co do wkładania drucika pod uszczelke tego jeszcze nie sprawdzałem choc przyglądałem się to wszytsko tam sztywno siedzi...juz sam nie wiem ręce mi opadaja

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740 4.4 m62
    czyli ewidentnie gdzies w okolicy szyby albo komory silnika wjedz do garazu wyjmij licznik oslony pod drazkiem kierowniczym otwoz maske zgas swiatlo dobra latarka jedna osoba niech swieci po wszystkich mozliwych laczeniach a ty patrz moze cos wylukasz chyba niema innego sposobu umnie tak dach kiedys sprawdzali bo przeciekal chalogenem a drugi na dachu w nocy widzial kazda nieszczelnosc prymitywny sposo b ale skuteczny

BMW
    BMW E38 740i m60
    no chyba tak bede musial zrobic bo jak widze juz nic nie dziala. jeszcze tylko zakleje drzwi kierowcy bo swiszczy po slupku byc moze to uszczelka drzwi ale i tak dzwiek zostaje jeszcze pod szyba jakby zza szyby. z tego co widzialem ta obudowa pod wycieraczkami taki kawal plastiku, rynienka co odprowadza wode jest troche juz sparciala ale mimo to , szyba zostala wklejona na nowo wiec juz nie wiem, serwis ktory zmienial umywa rece , mowi ze wklejal zgodnie z zasadami...i badz tu madry

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    może popsikac powietrzem z kompresora z zewnątrz, a wewnątrz niech druga osoba słucha

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740i
    Blog
    19
    Szyba przednia jest oryginal czy byla juz wklejana?
    e38 m62TUb44 740i

BMW
    BMW E38 740i m60
    apropo szyby to nie jest oryginalna jest zmieniana, tak jak mowie szybe tez wyjalej i wkleili mi na nowo, to samo jest...
    Cytat Zamieszczone przez tomaszeklolek Zobacz posta
    Szyba przednia jest oryginal czy byla juz wklejana?

BMW
    BMW E38 740i m60
    jesli nie bedzie innego sposobu to pewnie i tak też będę musiał spróbować ale dzięki za kolejny pomysł
    Cytat Zamieszczone przez shebi Zobacz posta
    może popsikac powietrzem z kompresora z zewnątrz, a wewnątrz niech druga osoba słucha