Takich ludzi jak ,,CURSOR,, to szukac ze swieczką.Osoba godna polecenia. Pozdr dla Cursora ;-)
Takich ludzi jak ,,CURSOR,, to szukac ze swieczką.Osoba godna polecenia. Pozdr dla Cursora ;-)
Przeleciałem kilka podobobnych tematów i ponoć jest na forum instrukcja jak przeczyścić czujnik kąta skrętu (ten pod kierownicą). Może ma ktoś taki link lub wie w którym jest temacie?
kalibracja - http://7er.pl/showthread.php/15220-K...ka-skr%C4%99tu
Resetowanie - http://morski-online.pl/ftp/resetowa...ata-skretu.pdf
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Dzięki ADASIO za odp. Jednak najprawdopodobniej mam uszkodzony ten czujnik i jeśli przeczyszczenie styk nic nie da to tylko wymiana. No ale zastosuje się do Twoich wskazówek. Pozdr
Tam nie ma co czyścić.
Jeśli pojawiają Ci się sporadycznie lub cały czas błędy trakcji i jedyny błąd to związany z czujnikiem kąta skrętu, to znaczy, że jest on fizycznie uszkodzony.
Wypracowują się takie "włoski" które jeżdżą po ścieżce oporowej(wygląda jak węglowa, taka jak w potencjometrach).
Element, który się wypracowuje da się przełożyć ze sprawnego czujnika.
Wspomniany element pasuje z każdej E65 oraz E60 na starym kluczu(stary mechaniczny, jak w E38 po lifcie).
Wymieniając sam element, jedyne co trzeba zrobić po wszystkim to kalibrację oraz skasować błędy.
Jeśli wymienimy cały moduł SZL(moduł gdzie podłączone są manetki i taśma airbag) to trzeba go dokodować do auta, a używany trzeba najpierw przeprogramować, żeby dopisać VIN.
Przekładałem we wspomniany sposób już kilka razy, kupując możliwie jak najmłodszy moduł.
Przy okazji najpierw myłem alkoholem izopropylowym ścieżkę oporową(najpierw szmatką, później dodatkowo patyczkami do uszu), następnie dodatkowo traktowałem ją preparatem do regeneracji potencjometrów
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Auto mam 5miesiecy i te błędy trafiały się raz na miesiąc a od wczoraj jest non stop.
Co Twoim zdaniem zrobić najlepiej? Uzywke kupić? Nowy mam po rabacie za 1400zl tylko pytanie czy warto,na allegro używek po 300zl nie brakuje.
Ponoć są zestawy naprawcze do e60 tylko gdzie to kupić
Ostatnio edytowane przez Dzuda ; 03-02-2017 o 09:57
Nowy to najpewniejsze rozwiązanie, tyle że wymaga kodowania i uruchomienia czasu systemowego.Co Twoim zdaniem zrobić najlepiej? Uzywke kupić? Nowy mam po rabacie za 1400zl tylko pytanie czy warto,na allegro używek po 300zl nie brakuje.
W przypadku używki po prostu przełożysz element, który się zużywa.
Jak dobrze poszukasz to da się to kupić nawet za 100zł(czasem okazuje się, że pracownik to przypadkiem podeptał i nie dostajesz paczki :P )
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Temat ogarnięty. Kupiłem uzywke i wszystko teraz działa. Dzieki za podpowiedzi