Komentarz u¿ytkownika odno¶nie BMW F10 pod artyku³em o modelu i8
moto.onet.pl/aktualnosci/bmw-i8-wyprzedane/x6svh
~Jarema : a potem dowiesz siê tak jak ja : za s³abe hamulce:serwis no fakt za ma³e tarcze s± w tym F10 , Ja dlaczego graj± zawory ? e s³abe paliwo dolej pan uszlachetniacza i nic mówiê ze nic ? serwis: proszê siê nie martwiæ BMki tak maj± graj± i ju¿ , tarcze posz³y z ty³u po 18 tys. km -- mówiê co¶ s³abe te tarcze serwis: ten model tak ma szybko siê zu¿ywaj± , mówiê g³o¶na ta becia pow 120 km/h nie da siê rozmawiaæ serwis : tak ju¿ z nimi jest s± s³abo wyciszone ¿eby by³o taniej , Ja mówiê felgi s± s³abe i du¿o odwa¿ników trzeba co za szajs : serwis Bemki tak maj± felgi z Chin to wiesz pan s³abe s± , mówiê ¿e przy przebiegu 50 tys. km szyba przednia wygl±da jak by mia³a ze 20 lat porysowana od wycieraczek , serwis : panie to nie to szk³o co kiedy¶ tera ju¿ takich nie robi± , Ja : reflektory strasznie siê rysuj± przednie od normalnej eksploatacji : serwis Panie na reflektory to nie ma gwarancji bo siê rysuj± i producent o tym wie pytam co zrobiæ za 2 lata jak samochód osi±gnie 4 lata serwis : wymieniæ trzeba bo s³abe ¶wiat³o wtedy rzucaj± Ja w 4 letnim samochodzie wymieniæ reflektory ? serwis : tak tak to ju¿ z Beemkami jest s³aby poliwêglan na czole reflektora robi±, Gwarancja beci nie obejmuje i tu cytat : " wycieków " jest taki zapis , Ja w serwisie mówiê ¿e chyba to nie zawory graj± a pompowtryskiwacze serwis : na to nie ma gwarancji bo to wyciek ???? Ja co proszê jaki wyciek ? serwis no nieszczelno¶æ taka w sterowaniu zaworami czy co¶ Ja to co nie ma na to gwarancji ? no nie bo to wyciek , fotel kierowcy 3 razy naprawiana elektronika , serwisy trzeba robiæ co 10 ty¶ km..........kupi³em to gu...no nowe w 2011 r dbam jak o dziecko ........dlatego ostrzegam wszystkich marzycieli BMW to szmelc jakich ma³o i to nie tylko moja opinia ale powszechna ludzi których spotykam w serwisie. Lakier s³aby jak na polonezie rysuje siê z byle powodu Ja mówiê lakier s³aby dlaczego tak siê rysuje : serwis bo to ekologiczny to s³aby Ja mówiê g..o mnie to obchodzi serwis : na to nie ma reklamacji . Ja mówiê ten silnik 184 km to marnie ci±gnie i lubi wysokie obroty serwis : no tak bo to s³aby silnik jest trzeba by³o 3 L kupiæ ja na to ¿e dlaczego nie 15 L by³by mocniejszy oni ¿e za du¿y Ja mówiê dlaczego w 3 L dieslach sypi± siê sprzêg³a , przek³adnie , hamulce , wa³y , w czteronapêdowych pó³osie.......serwis BO ZA MOCNY ten silnik jest do tego osprzêtu....normalnie rêce opadaj±.
Od 2008 r mam równolegle Mercedesa W211 2,2 Diesel full opcja, jedyne co siê sta³o to ¿arówka przód , tarcze wytrzyma³y prawie 100 tys. km , poza tym NIC dodaæ NIC uj±æ ( te¿ kupiony w salonie )ma przebieg 108 tys. km i reflektory jak nowe a cichutko w nim jak w domu.
Wyobra¿am sobie co bêd± gadaæ a propo serwisowania tego i8 ¿e nowy model , ¿e nie dopracowane , ¿e nowa technologia ,ekologiczny.........jak chc± sprzedaæ to opowiadaj± takie dyrdyma³y ze ¶wiat nie s³ysza³.