mam sondy przed i za katalizatorami, na ¶rodê umówi³em siê na pomiar kompresji w silniku bo powoli zaczynam siê oswajaæ z my¶l± ¿e to g³owica. Choæ mam nadziejê ¿e to jednak nie bêdzie to. Mo¿e kto¶ mi podpowie jak sprawdziæ sterowanie na cewkach??
mam sondy przed i za katalizatorami, na ¶rodê umówi³em siê na pomiar kompresji w silniku bo powoli zaczynam siê oswajaæ z my¶l± ¿e to g³owica. Choæ mam nadziejê ¿e to jednak nie bêdzie to. Mo¿e kto¶ mi podpowie jak sprawdziæ sterowanie na cewkach??
=// Bardzo Modny Wózek \\=
Dzi¶ zamieni³em stronami sterowniki silnika i efekt by³ taki ¿e samochód krêci³ ale nie odpala³. po przywróceniu pierwotnej konfiguracji jest tak jak przedtem. Czyli pali ale brak mocy i przelewa paliwo
Stronami nie mo¿esz ich zamieniaæ, trzeba by³o podmieniæ z innego auta i zobaczyæ, tylko zwróæ uwagê na ich numery :)
Nareszcie bunia sprawna:). Przyczyn± ca³ego zamieszania okaza³a siê cewka WN. Nie od razu da³o siê to wykryæ poniewa¿ czasami za³apywa³a iskra i to mnie zmyli³o. Po wymianie na now± wszystko hula, a uszczelnienie kolektorów dodatkowo uspokoi³o objaw trzêsienia na zimnym silniku. Temat chyba w sumie zamkniêty bo wszystko siê wyja¶ni³o. Oczywi¶cie Tym którzy próbowali pomóc, lub podpowiadali serdeczne dziêki
Pozdrawiam