Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 89

W±tek: Sprê¿yny JAMEX do e38

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009

Sprê¿yny JAMEX do e38

Witam, od momentu jak kupi³em bunie waham siê czy obni¿yæ . . . Ogólnie auto stoi ³adnie równo (nie ci±gnie nisko ty³u). Te -30/40mm dodaje sporo uroku :D Rozwa¿am zakup ni¿ej podanych sprê¿yn
    Kod:
    http://allegro.pl/item659336237_jamex_sprezyny_obnizajace_bmw_e38_seria_7.html
    Kto¶ próbowa³ ?? Jakie wra¿enia ??

Pozdrawiam
    "Old School Style"

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    e65 745..e46 330 M Sport....e30 325 Turbo..E38 728iA M Sport..BMW e39 M5 439bhp..BMW E60 525 M Sport
    Sk±d
    uk,kent
    pewnie ciekawie ja mam doswiadczenie z AP Sportwerke i mialem -40mm/-00mm przez 6miesiecy i nie bylo utraty komfortu a przod ladnie opadl.

ps.mam 2 przednie sprezyny do sprzedania tanio ale to na PW.pozdrawiam
    wiem ze cena tych jameksow jest w miare lecz na 100% warto zainwestowac w cos sprawdzonego.
    "Driving a fast daewoo lanos is like coming out of the closet. It suprises every one at first, but in the end your still gay."

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Sk±d
    Bielsk Podlaski
    ja dzisiaj dla kumpla "podcio³em" sprezyny, mowil ze niema nic do stracenia, i wyszlo ladnie, komfort identyczny a auto stoi nizej, nawet tylnich amorkow nietrzeba demontowac, zaraz pewnie zostane wysmiany ale naprawde wyszlo ladnie i dobrze, a koszt 0.7 tequila dlamnie :D + pare cytryn

Vip Vip Awatar FuBu
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    E38 728i Sport Indywidual
    Sk±d
    Jaworzno [PL] / Peterborough [UK]
    Blog
    3
    Cytat Zamieszczone przez krzywy191
    zaraz pewnie zostane wysmiany ale naprawde wyszlo ladnie i dobrze, a koszt 0.7 tequila dlamnie :D + pare cytryn
    krzywy191 !! ?? prosze Cie :D

ja dzisiaj dla kumpla "podcio³em" sprezyny, mowil ze niema nic do stracenia, i wyszlo ladnie, komfort identyczny a auto stoi nizej, nawet tylnich amorkow nietrzeba demontowac, zaraz pewnie zostane wysmiany ale naprawde wyszlo ladnie i dobrze, a koszt 0.7 tequila dlamnie :D + pare cytryn
    Mo¿e tylne to jeszcze mo¿na podci±æ bo s± na ca³ej d³ugo¶ci takie same ale chyba nie przednie które maj± mniejsz± ¶rednice na koñcach a wiêksz± w ¶rodku :/ Chyba ¿e to auto mia³o wszystkie sprê¿yny jednakowe :D Bo wogóle o jakim autku mowa? ;D
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Sk±d
    Bielsk Podlaski
    Cytat Zamieszczone przez Damias
    Mo¿e tylne to jeszcze mo¿na podci±æ bo s± na ca³ej d³ugo¶ci takie same ale chyba nie przednie które maj± mniejsz± ¶rednice na koñcach a wiêksz± w ¶rodku :/ Chyba ¿e to auto mia³o wszystkie sprê¿yny jednakowe :D Bo wogóle o jakim autku mowa? ;D
    o e38 damias i jak sie przyparzysz to 1.5 zwoju jest identyczna, obcinasz 0.5 i jest malinka, uklada sie super, auto stoi 3cm nizej, nic niedobija itp, ogolnie mysle ze duzo wiecej szkodzimy zakladajac sprezyny przykladowo "jamexa" gdzie napewno material i odolnie wykonanie jest przynajmniej 2 krotnie gorsze niz ori, kolega chcial sprawdzic co wyjdzie a ja czy dam rade to dobrze zrobic, no i wyszlo, nic niema do stracenia (bo jak niewyjdzie to i tak kupi nowe) a wyszlo normalnie, dam ci auto, mozesz ogladac i nic niezobaczysz jestem pewien w 100% ze jest to duzo bezpieczniejsze niz zakladanie jakiegos "syfu" z allegro,

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    e38
    Sk±d
    lublin
    no w³a¶nie ja kupi³em jamexa i lipa za³ozy³em i jest 2cm wy¿ej ni¿ seria i jestem z³y jak newiem co bo zap³aci³em 100za wymiane a teraz musze je zdj±æ bo wygl±da do dupy
    tak¿e nie polecam produktu chyba ¿e kto¶ chce cross -cantry e38 ;)

Vip Vip Awatar ELVIS
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    BRAK
    Sk±d
    BEUTHEN/Bytom
    Cytat Zamieszczone przez paoloz
    no w³a¶nie ja kupi³em jamexa i lipa za³ozy³em i jest 2cm wy¿ej ni¿ seria i jestem z³y jak newiem co bo zap³aci³em 100za wymiane a teraz musze je zdj±æ bo wygl±da do dupy

> albo e 38 X :hah:

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    Mia³em ju¿ sprê¿yny jamex przy accordzie i by³o ca³kiem nie¼le, auto spad³o odpowiednio i komfortu zbytnio nie uby³o (daj± 5 lat gwarancji). Accorda sprzeda³em po kilku tygodniach od wymiany sprê¿yn, wiêc za wiele nie powiem na ich temat, ale co mo¿e siê staæ, pêkn±?. Wahanie komfort kontra wygl±d przechyli³o szale na korzy¶æ wygl±du. Mia³em wybór czy kupiæ oponki na standardowe 16" czy na 18" i pad³o na 18-tki. Oponki powinny jutro dojechaæ, do kompletu wypada³oby przygleiæ autko. Je¶li nie jamex to jakie i gdzie mo¿na zamówiæ? Amorki chce zostawiæ i pamiêtajcie ¿e je¿d¿ê po Grudzi±dzu wiêc betonowe odpadaj± ;)

ps. Dopiero zauwa¿y³em ¿e trochê nie ten temat, wiêc je¶li to mo¿liwe proszê o przeniesienie tematu do odpowiedniego dzia³u :D

Z góry dzieki za podpowiedzi.

Pozdrawiam

asluk
    "Old School Style"

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E23/E38/E65
    Sk±d
    DZG
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez paoloz

Tak sie zdarza gdy ktos sie decyduje na produkty niskiej jakosci (ceny).

Moge powiedziec z wlasnego doswiadczenia ze w tym segmencie i w tym zakresie obnizenia (40/30 lub tylko 40/00) - czyli obnizenie na seryjnych amortyzatorach produkty firmy AP Sportfahrwerke sa jednym z najlepszych.

Nie jest to tylko moje zdanie - wiekszosci uzytkownikow niemieckiego 7er a takze naszego 7er decydujacych sie na obnizenie wybralo wlasnie te produkty - i sa przez lata zadowoleni.

W dziale sprzedam mozna znalezc nowe produkty tej firmy - lub napisac do mnie na PW.

Pozdrawiam

Sebek
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odno¶nie funkcjonowania forum, wspó³pracy ...
    Proszê o kontakt ze mn± .!

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •