Witam. Nie mogę otworzyć tylnego kufra, po naciśnięciu przycisku bagaj się unosi 2 cm ale po sekundzie samoczynnie spowrotem się domyka. To samo dzieje sie przy sterowaniu pilotem. :/
Witam. Nie mogę otworzyć tylnego kufra, po naciśnięciu przycisku bagaj się unosi 2 cm ale po sekundzie samoczynnie spowrotem się domyka. To samo dzieje sie przy sterowaniu pilotem. :/
Ja bym obstawił, że klapa za mało się unosi i układ rozpozanje to jako domykanie. może ustawiałeś ostatnio te odbojniki w tylnej klapie. trochę za mało informacji by coś powiedzieć. ja też miałem problem z klapa , ale u mnie sie nie zamykała. Winna była spręzynka która spadła w mechaniżmie zamka i nie chodził mech domykania bo auto uważało, że ma zamknietą klapę. U ciebie to pewnie coś innego.
[URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D
Masz pewnie odbojniki klapy ustawione zbyt nisko - albo jakiś pasek czy coś takiego jest ściśnięte przez klapę - jeśli chcesz otworzyć bagażnik to zrób to kluczykiem - wsadź go w zamek i przekręć o 90 stopni chyba w prawo i po 5 sec sam odskoczy do góry i już nie opadnie :)
Dolączam sie do tematu jako swiezo upieczony wlasciciel 725TDS , tez mam problem z bagaznikiem , nie moge go otworzyc z pilota ani z przycisku w aucie , kluczykiem otwieram bez problemu , zamykac tez musze recznie - nie dociaga sie sam . Mimo ze fizycznie jest zamkniety wyswietla mi sie komunikat ze jest otwarty . Wczesniej dzialalo bez problemu cyrki zaczely sie po odpieciu starego aku - zalozylem nowy i bagaznik przestal wspolpracowac ... Co moze byc przyczyną ?
Bagażnik faktycznie powinienes otworzyć kluczykiem.. jesli klapa jest tak mocno obnizona ze nadal bedzie sie dociągac doprowadz do całkowitego rozładowania akumulatora lub wyjmij bezpiecznik od dociągania (ale nie wiem który to) wtedy auto przestanie dociągac i napewno otworzysz kluczykiem
Hmmm.... Dzięki koledzy za pomoc :)
mam pytanie bo moj bagaznik sie domyka, ale niewiem co do otwierania go, naciskam na pilocie otwieranie bagaznika i tylko otworzy bagaznika nie unosi musze recznie uniesc, czy to tak ma byc??
kozi
takZamieszczone przez kozi
bubu
Tak ma być bo masz obcję tylko dociągania klapy. Przy tej opcji przy otwieraniu bagażnik tylko lekko się otwiera. Druga opcja to pełne zamykanie i otwieranie :)Zamieszczone przez kozi
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
kozi przedstaw się ;) wogóle nie wiemy czym jeździsz...