Elvis, u mnie w lato na BC napis "heating" jest wyświetlany na szaro i nie można włączyć tej funkcji , zostaje tylko przewietrzanie.
Elvis, u mnie w lato na BC napis "heating" jest wyświetlany na szaro i nie można włączyć tej funkcji , zostaje tylko przewietrzanie.
Elvis pewnie włączał z pilota.
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
Nie pomyślałem o tym ... ale wydaje mi się, że nawet z pilota powyżej pewnej temperatury powinno się wtedy włączyć przewietrzanie, a nie ogrzewanie.
Bezi, w instrukcji, którą mam chyba są podane temperatury kiedy się załącza ogrzewanie. Ponadto jest w niej strona poświęcona pilotowi do webasto, czego w elektronicznej wersji, tej krążącej najczęściej w sieci nie znalazłem. Jak wrócę do domu... sprawdzę i napiszę co i jak.
Ok dzięki.
A czy przewód paliwa z webasto łączy się z tym do silnika w okolicach progu kierowcy?
tam jest jakis trójnik?
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
Webasto ma oddzielny przewód z baku poprzez pompke membranową do samego pieca.
Bezi, z tego co zrozumiałem z instrukcji (po niemiecku), ogrzewanie postojowe włącza się poniżej 16 st. C temperatury zewnętrznej. Powyżej tej temp. włączy się przewietrzanie. Jeśli chodzi o włączenie webasto z pilota, to jest tylko info , że ogrzewanie postojowe włączy się poniżej 16 st C. Nie ma jednak informacji, czy (przy użyciu pilota) gdy będzie powyżej 16 st. C włączy się przewietrzanie, czy po prostu nic się nie załączy. Prześlij mi na priva swój adres mailowy, to prześlę Ci skan strony z instrukcji (może Ty coś więcej doczytasz, bo mój niemiecki jest bardzo słabiutki).
Ja z niemieckiego tylko Marlboro umiem, więc nie ma sensu nic wysylac :D
ok :D więc musisz polegać na moim tłumaczeniu :-)
Orientujecie się czy jest sens doposażyć E39 w webasto? tzn kupić wymontowany komplet i zlecić doposażenie? ile taka usługa moze kosztowac? czy takie webasto niewiadomego pochodzenia wymaga regeneneracji jakichś częsci?