Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 76

Wątek: e38 vs. e65

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    Adasio spoko mam na to kilku świadków jak e-65 745 zostało objechane a pwtarzalismy z 3-4 razy w różnych ustawieniach skrzyni w e65 niestety masa robi swoje do tego ja mam koło 300KM i manual a nie stare poczciwe 5HP30 mój czas do 200 to 24-24,5s ( wg gps licznikowo 23 ) poszukaj sobie czasu 745ia to się zdziwisz filmik też mam z tego wyścigu ( niestety aby z 1 próby bo miejsca na go pro koledze nie styknęło ) ale to Cie pewnie nie przekona bo przecież sfabrykowałem pewnie :)

W tamtym temacie wyszło na moje, że silniki specjalnie paliły olej żeby nie uszkodzić gładzi i pierścieni także wyluzuj :)

Co do kompromitowania spoko możemy sprawdzić i twoje e-65 kiedy gdzie w połowie drogi między mna a Tobą???? No problem :))))

A co do wątku ja bym e-38 nie brał e-32 to juz powoli fajny klasyk natomiast ładnych e-38 jest strasznie mało teraz jest czas norania tych modeli niestety bierz e-65

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    SZUKAM
    tak się czasami zastanawiam czy nie pomyliłem forum 7er z forum gimbaza.pl

Zaawansowany Użytkownik Awatar zdzichu290186
    BMW
    było E32 735 R6
    Albo mi się wydaje, albo ten temat trochę zaczął uciekać, a skupiliście się nad tym czy jedno auto objedzie drugie ;)

Ja osobiście nie mam doświadczenia ani z E38, ani z e65. Podoba mi się i jedno i drugie auto, i prawdopodobnie będę przed podobnym dylematem co wybrać. W E65 przeraża mnie ogrom elektroniki, która jest upakowana w ten samochód. Nie jest to już nowe auto, a w przypadku awarii może nieźle pokrzyżować niejedne plany. Dlatego rozsądek podpowiada bardziej E38. Niestety auto jeszcze starsze, ale na pewno tańsze w utrzymaniu.

Może osoby, które przesiadły się z E38 na E65, niech napiszą jak to wygląda w rzeczywistości. Stosunek kosztów między jednym a drugim modelem.

Na pewno będzie to bardziej wartościowsze dla założyciela tematu niż przepychanie się które auto jest szybsze.

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez zdzichu290186 Zobacz posta

Może osoby, które przesiadły się z E38 na E65, niech napiszą jak to wygląda w rzeczywistości. Stosunek kosztów między jednym a drugim modelem.
    Sam jestem ciekawy takich opini ,ale osób ,które jezdzą autem na co dzień ,anie tylko w niedziele,albo na spoty.

Zaawansowany Użytkownik Awatar BenyMnemonik
    BMW
    E38 750il + 728i/lpg
    Blog
    5
    Hej, kolega zmienił E38 na E65 diesel i po 8 miesiącach, w tamtym tyg sprzedał e65. Rozmawiałem z nim dlaczego itp itd i powiedział że w e38 było czuć że jedzie bmw, dobrze mu się jeździło itd itd, tutaj tego już tak nie czuje i zmieni na audi dla odmiany. Osobiście uważam że e38 ma swój klimat i miód, pewnie posiadacze e32 też tak uważają, jednak nie czułem się dobrze w tym e65 także, być może dlatego że to diesel, bo dźwięk silnika benzynowego bmw to muzyka. Myślę, że e38 ustępuje tylko i wyłącznie e65 pod względem nowoczesności, e65 ma nowocześniejszą stylistykę nadwozia i nowocześniejsze wnętrze, ale e38 ma najpiękniejszą IMO karoserię a wyposażenie, czego chcieć więcej, ma wszystko co trzeba, połowy się nie używa. Osobiście wolałbym to e38 odpicować to kwoty e65 i wtedy nowa nie ma podjazdu do klasyka :) No ale gdyby wszyscy tak myśleli to nowe auta by się nie sprzedawały, aha i e38 tańsze do utrzymania na dobrych nawet częściach.

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Cytat Zamieszczone przez BenyMnemonik Zobacz posta
    Hej, kolega zmienił E38 na E65 diesel i po 8 miesiącach, w tamtym tyg sprzedał e65. Rozmawiałem z nim dlaczego itp itd i powiedział że w e38 było czuć że jedzie bmw, dobrze mu się jeździło itd itd, tutaj tego już tak nie czuje i zmieni na audi dla odmiany. Osobiście uważam że e38 ma swój klimat i miód, pewnie posiadacze e32 też tak uważają, jednak nie czułem się dobrze w tym e65 także, być może dlatego że to diesel, bo dźwięk silnika benzynowego bmw to muzyka. Myślę, że e38 ustępuje tylko i wyłącznie e65 pod względem nowoczesności, e65 ma nowocześniejszą stylistykę nadwozia i nowocześniejsze wnętrze, ale e38 ma najpiękniejszą IMO karoserię a wyposażenie, czego chcieć więcej, ma wszystko co trzeba, połowy się nie używa. Osobiście wolałbym to e38 odpicować to kwoty e65 i wtedy nowa nie ma podjazdu do klasyka :) No ale gdyby wszyscy tak myśleli to nowe auta by się nie sprzedawały, aha i e38 tańsze do utrzymania na dobrych nawet częściach.
    Dobrze prawisz :)

Doświadczony Użytkownik Awatar jaro5
    BMW
    F01 750i 540km 850N x-drive,ML 3,2CDI
    powiem tak że miałem kiedyś e32 730 potem 750,było kiedyś e38 740i a teraz mam e65 745i.Użuwam jej non stop po mieście i w trasy.Nie ma dnia żebym nie jechał.Wg.mnie na E65 nie powinien sie porywać ten co ogląda złotówke 3 razy zanim ją wyda.Bez urazy...E65 to wspaniałe auto które daje dużo frajdy ale i duuużo wymaga nieraz.Więc jak kogoś nieraz nie boli nagły wydatek typu rura,uszczelniacze,skrzynia czy magiel to niech bierze e65.Ja akurat trafiłem fajny egzemplaż 3 lata temu i tylko zrobiłem rurke od wody i jest git.Wiadomo że zawieszenie czy opony lecą podobnie tu i tu.Komfortowo e65 i e38 są bardzo podobne,w prowadzeniu e65 bije o głowe e38 dzieki DD.Z EDC jest bajka tu i tu ale jak działa poprawnie.Dla poruwnania kolega ma e38 4.0D i koszty ma mega wielkie.Co chwile jakiś wtrysk,nastawnik turbo i wiśenka na torcie czyli turbo,które do wyjęcia trzeba motorek wyjmować.Nowe ok.7-8tyś a używek zero.Jadąc nad może razem moja na lpg chodziła o niebo lepiej i taniej wychodziło.Mając 45tyś można e65 upolować fajną,ale musi być pieszczona jak kobieta.Ja jak robiłem rurke to zmieniłem profilaktycznie pompe wody+zbiorniczek+kpl.przewodów od chłodnicy żeby mieć z tym spokuj na długo.Jak padała mi 1 cewka to założyłem 8 nowych,czy jak wyjdzie wachacz z prawej to zmieniam i lewej,po to żeby być pewny swego auta.Nie miałem rolet w dżwiach czy szadoł ale założyłem za pare tyś pln. tak bym wyliczał....I jak bym chciał teraz ją sprzedać to za ok 40tyś.Więc można trafić zadbaną tylko trzeba szukac i szukać.

BMW
    E38 750il + 728i/lpg
    Blog
    5
    Opinia spoko,
    ale porównywanie ekonomiki deisel e38 vs benzyna/gaz e65 jest nietrafione, bo nie to jest meritum i nie wiadomo do czego to przypiąć. Pewnie koszty diesla e65 są znacznie większe niż diesla e38 i zaryzykuję tą opinię bez większej wiedzy na ten temat. Mam e38 728 gaz i jak porównamy do Twojego e65 gaz to moje wyjdzie znacznie taniej, ale nie o to tu chodzi. Poza tym prawdziwa bawarka lubi najbardziej benzynę tak jak krowa trawę. Inaczej nie muczy!

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez BenyMnemonik Zobacz posta
    . Poza tym prawdziwa bawarka lubi najbardziej benzynę tak jak krowa trawę. Inaczej nie muczy!
    Muczy ale tak 'inaczej' ;)

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

BMW
    E38 750il + 728i/lpg
    Blog
    5
    Zgodzę się co najwyżej na "beczy" z żalu że nie dostaje benzyny :)