Hej, chwilę mnie nie było. Tak jak myślałem było za mało oleju. Pompa zawsze wyje jak zaciąga powietrze, obojętnie czy to w skrzyni, wspomagania, czy motopompa strażacka :)

Michał, sprawa jest prosta. Jeżeli miałeś syf w skrzyni to zabrudzone są elektrozawory i kanały w płycie steroniczej. One i tylko one odpowiadają za przeciąganie biegów i szarpanie, ponieważ nie są w stanie się zamykać i otwierać w odpowiednio krótkim czasie. Oczywiście może być to też wina sterownika, ale po opisanej sytuacji stawiam na brud w płycie sterowania. Spalone sprzęgła dają się we znaki szarpaniem lub całkowitym ślizganiem za każdym razie na poszczególnych biegach inaczej, bo trudno, żeby wszystkie były spalone tak samo.

Co ja bym zrobił, stuki są niepokojące, bo możliwe, że coś z konwertera poszło dalej i może pompa dostała jakiegoś ubytku materiału. Poza tym czyszczenie wszystkiego to robota zegarmistrza, nie wystarczy przepłukać. Getriebeprogram oznacza usterkę elektryczną, ale na przykład wysłany sygnał do elektrozaworu, który nie jest poparty odpowiednim odczytem ciśnienia w danej sekcji wyrzuci Ci ten błąd, bo sterownik ma sytuację, której być nie powinno.

Zatem ja bym wymienił skrzynię, szkoda nerwów po prostu. Tak samo jak wymienia się silnik, kiedy zmielą się ślizgi łańcucha rozrządu.