dobrze gadasz automat wygodny itd:) ale ja z automatem sie typowo nie dogaduje:) tzn no ja lubie jezdzic szybko wciagnac sie tu i tam itd i automat jest dla mnie z deka za wolny za glupi:) MOZE jakbym mial swojego automata ktorym bym zorbil 30-40 tys km i by sie nauczyl mojej jazdy(to prawda jest ze sie uczy automat stylu jazdy?) to bym mowil inaczej:) ale no aktualnie ja TYLKO manual chyba ze zmienie na e65 wtedy pupa:) ale no w e38 automat tylko w 750 jak juz:) taklze kolega moze ma podobnie:) a dosw a automatami mam :) wygodne na trase MC czy kierowanie noga w miescie fakt ale do zabawy i sprawnego przemieszczania sie po miescie - wole manual :D kolega moze tez tak ma:P pozdro!
a co do samego pytania kolegi:) 728 i 730 to jednak chyba rozne koszta osiagi itd:) tu masz R6 - mowia niezawodne i tak jest bo o wiekszych awariach nie slyszalem (czy to w 7 czy to w 5 czy to w 3) a tu masz V8 - jednostka niby drozsza w naprawie itd tyle ze ja po 40tys km zrobionych nic nie robilem konkretniejszego w silniku poza pierdolkami typu czujnik temp wody czy uszczelnienie tu i tam:) V8 na pewno spali wiecej ale i popchnie lepiej bude do przodu:) dzwiek tez chyba na strone V8 ale koniec koncos koszta koncowe wieksze ebda raczej wprzypadku V8:)