-
Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
[mechanika] Co siê dzieje z uk³ ch³odzenia??? czy to uszczel
Witam serdecznie. Dopiero co do³±czy³em do grona "szczê¶liwych" posiadaczy siódemek a ju¿ na starcie siê zaczê³o ale mo¿ê wszystko po kolei:
Kilka dni temu kupi³em 740i 1995 w manualu z czego by³em naprawdê dumny ale niestety nie nacieszy³em siê d³ugo poniewa¿ po 3 dniach podczas naprawdê spokojnej przeja¿d¿ki wysadzi³o mi zbiorniczek wyrównawczy(dos³ownie pokaza³a siê na nim rysa) i oczywi¶cie tak zakoñczy³a siê moja jazda - dodam jeszcze ¿e sta³o siê to na wolnych obrotach gdy auto ju¿ syta³o jakie¶ 2-3 minuty. Z podpowiedzi znajomych zakupi³em nowy zbiorniczek do tego termostat i profilatycznie pompê wody. Co siê okazujê po wymianie tych elementów nie dajê sobie rady z odpowietrzeniem ca³ego uk³adu- na wszystkie mo¿liwe sposoby dmucham, odkcam wê¿e od nagrzewnicy i niby ju¿ jest ok ogzrewanie nawet jako tako grzeje ale po czasie silnik nabiera temperatur ¿êdu 100 stopni odrazu wê¿e staj± siê twarde jak mia³o by je zaraz rozsadziæ i tak w kó³ko.
Mo¿e bêdziecie w stanie mi co¶ poradziæ chocia¿ zaczynam siê godziæ z ny¶l± zê to co¶ powa¿niejszego. Aha brak ¶ladów wody czy czegokolwiek w oleju, w uk³ ch³odzenia te¿ czy¶ciutko p³yn niczym nie smierdzi a silnik pracuje normalnie,
Jak na pocz±tek zbyt du¿o niewiadomych z mojej strony ale i tak siê trafia na powitanie.
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum